Visszafordítottak egy utasszállítót, mert a pilótának nem volt meg az utolsó vizsgája

Ezt olvasta már?

Visszafordult egy Londonból New Yorkba tartó utasszállító repülőjárat szerdán, mert a másodpilótának nem volt meg az utolsó értékelő vizsgája – írja a Sky News.

A Virgin Atlantic Londonból New Yorkba tartó járatát felszállás után a légitársaság visszafordította, mert a másodpilótának nem volt meg a megfelelő képesítése, így a visszatérés után lecserélték.A Légiközlekedési Hatóság szerint mindkét pilóta megfelelő engedéllyel és képesítéssel rendelkezett. Annak ellenére, hogy az első tiszt teljes körű engedéllyel és képesítéssel rendelkezett,

a légitársaság által megkövetelt végső értékelő repülése még hiányzott.

Ennek eredményeként a pilóták párosítása megsértette a belső protokollt, de az Egyesült Királyság repülési és biztonsági előírásait nem.

Illusztráció / A járat 2 óra 40 perces késéssel landoltForrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A Légiközlekedési Hatóság szóvivője közölte, hogy értesültek az incidensről, és megerősítették, hogy mindkét pilóta megfelelő engedéllyel és képesítéssel rendelkezett a repüléshez.

A kapitány rendkívül tapasztalt, 17 év alatt sok ezer órát repült a Virgin Atlanticnál, másodpilótája 2017-ben csatlakozott a légitársasághoz.

A Virgin Atlantic elhibázott beosztásnak nevezte az incidenst, és elnézést kértek az okozott kellemetlenségért. 

Címlapi képünk illusztráció!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában