Úticélok egy felejthetetlen szilveszterhez

Ezt olvasta már?

Közel már a 2019-es év!

Közel már a 2019-es év!

Hamarosan végleg elköszönünk az idei évtől, hiszen szilveszter éjszakája már csak egy karnyújtásnyira van tőlünk. Azonban ahhoz, hogy 2018-at méltóképpen elbúcsúztathassuk, nem elég egy egyszerű vacsora, vagy egy átlagos buli. Az óév legutolsó éjszakájába bele kell tenni mindent, amit egy tökéletes utazás adhat: önfeledt boldogságot, napsütést és kalandot.

E felejthetetlen szilveszter legjobb hozzávalóit pedig az alábbi úticélokon találod:

Újévköszöntés a pálmafák alatt 

A szilveszteri ünneplés egyik legtökéletesebb helyszíne nem is lehetne más, mint Földünk egzotikus szigeteinek egyike. A kellemes nyár ölelésében, jeges koktélt kortyolva, a helyi szokások szerint búcsúztatni a mögöttünk álló esztendőt és köszönteni az újat valóban különleges élménynek ígérkezik. Ehhez a legideálisabb helyszínt a Maldív-szigetekMauritius és persze a Dominikai Köztársaság meseszép, fehérhomokos tengerpartjai adják.

Egzotikus szilveszter

Egzotikus szilveszter

India csücskétől délnyugati irányban, az India-óceán ölelésében fekvő Maldív Köztársaság szigetei utánozhatatlan paradicsomi hangulattal bírnak. A rendkívül alacsony tengerszint feletti magassága, színes élővilága, az egyedi bungalókból álló üdülőövezetei, na és persze a festői türkizkék tenger teszik varázslatossá ezt a helyet. A kristálytiszta vízben való búvárkodás során megcsodálhatjuk a lenyűgöző korallzátonyokat és együtt úszhatunk a kizárólag planktonokkal táplálkozó legnagyobb cápafajjal, a cetcápával is.

Köszöntsd az új évet a tengernél!

Köszöntsd az új évet a tengernél!

Az Indiai-óceán temérdek lenyűgöző szépséges szigetéhez tartozik a Madagaszkártól keletre fekvő Mauritius is. A dodók őshazája ugyancsak remek szilveszteri úticélul szolgál, hiszen a képeslapra illő tengerpartok és lagúnák varázsának kiélvezésén túl a különböző vízi sportoknak és a szigeten való túrázásnak is hódolhatunk. A számtalan lehetőségnek hála a fehérhomokos parton, vagy akár a fővárosban, Port Louisban bulizva is ünnepelhetjük az év utolsó éjszakáját.

Természetesen bolygónk másik felén, a Karib-térség gyöngyszemén, a Dominikai Köztársaságban is lehetőségünk van búcsút venni az idei esztendőtől. A Hispaniola nevű sziget keleti felén elhelyezkedő ország festői tengerpartjai, mint a Bavaro beach, tökéletes egzotikus úticélul szolgálnak. Ez az egyik lehető legjobb választás, ha a pálmafák alatt, a tengerparton pihenve kívánunk átlépni az új esztendőbe.

Kezdd az évet a paradicsomban!

Kezdd az évet a paradicsomban!

Ünneplés a városi fényekben

Azok számára, akik a klasszikusabb szilveszteri ünneplést kedvelik, Európa nagyvárosai bizonyulhatnak tökéletes választásnak. Az öreg kontinens nagyvárosai mind egyszerre változnak fényárban úszó vidám tánctérré, ahol az utcabáli hangulat és az éjféli tűzijáték felhőtlen boldogsággal tölti el az ember szívét.

Szilveszter éjszakája előtt azonban érdemes néhány napot városlátogatással is tölteni és kiélvezve a karácsonyi hangulat utolsó morzsáit.

Az ünneplőbe öltözött Párizs romantikus utcáin bolyongva láthatjuk az Eiffel-torony különleges acéltestét, átadhatjuk magunkat a Champs-Élysées pezsgő forgatagának és belevethetjük magunkat a híres francia konyha utánozhatatlan finomságaiba.

Ugyanakkor nem csak Párizs, hanem Csehország fővárosa, Prága is lenyűgöző élményekkel várja az év végi szórakozásra vágyókat. A város szívében, a macskaköves utcákon bolyongva gyönyörködhetünk az Óvárosi téren álló, híres időmérő szerkezetben, az Orlojban, majd a gyönyörű Pařížská utcán átsétálhatunk a számtalan zsinagógát rejtő Zsidóvárosba. Prága várnegyedébe a híres Károly-hídon vezet az út, ahol láthatjuk többek között az Arany utcácskát, a Szent Vitus-székesegyházat, a Királyi Palotát és a Klementinum épületegyüttesben a világ egyik legszebb könyvtárát is.

Szilveszteri tűzijáték

Szilveszteri tűzijáték

Ha az európai szilvesztertől nem szeretnénk elszakadni, de egy kicsit elviselhetőbb téli időjárásra és finom, mediterrán ételekre vágyunk, akkor Róma bizonyulhat ideális választásnak. A gazdag történelmi múltra visszatekintő olasz főváros megannyi látnivalóval rendelkezik, melyeket mindenképpen érdemes felfedezni. A kulináris élvezeteken és a garantáltan önfeledt szilveszteri éjszakán túl a város szépségei is meglepetést tartogatnak. A történelmi múlt látnivalóinak végtelen tárházában olyan nevezetességek sorakoznak, mint a Colosseum, a Trevi-kút, a Pantheon, a Forum Romanum, na és persze Vatikán város a Szent Péter-bazilikával. Róma belvárosában sétálva, a múlt és jelen találkozásának lehetünk szemtanúi, miközben átadjuk magunkat a helyi gasztronómia gyöngyszemeinek és az olasz életérzés varázsának.

Európa ünnepi fényekben

Európa ünnepi fényekben

Óévbúcsúztató a tengerparton

Az egzotikus utazás és a klasszikus városlátogatás mellett van egy harmadik lehetőség is, a tökéletes szilveszter eltöltéséhez. Ez pedig nem is lehetne más, mint a nyáriasan meleg tengerparti nyaralás! A repülővel alig pár óra alatt megközelíthető szépséges tengerparti úticélok szintén felejthetetlen élményeket rejtenek.

A Vörös-tenger legfényesebb ékkövének számító Egyiptom a téli időszakban is kellemes, 20-25°C meleggel, napsütéssel és varázslatos tengerparttal várja a szilveszterezni vágyókat. A nyaralóövezetekben kiélvezhetjük a luxust, annak minden kényelmével, míg a helyi városokban bepillantást nyerhetünk az arab kultúra színes világába. Ezen felül programlehetőségek végtelen tárháza áll előttünk, hiszen a vízi sportok kipróbálásán túl lehetőség van búvárkodni, snorkelezni, lovagolni a tengerparton, tevegelni a sivatagban, vagy kirándulást tenni az ókori Egyiptom csodáihoz.

Ünnepek a tengerparton

Ünnepek a tengerparton

A Spanyolországhoz tartozó autonóm Kanári-szigetek, azon belül is Tenerife szintén ideális úticél egy élményekben gazdag szilveszteri utazás eltöltéséhez. Az „örök tavasz” szigetén megannyi programlehetőséget, csodás óceánpartot, finom ételeket és persze pezsgő éjszakai életet találunk. Tenerife tökéletes választás, ha nem csak a tengerparton szeretnénk lógatni a lábunkat, hanem felejthetetlen élményekre is szert kívánunk tenni. Ehhez pedig olyan programok segítenek hozzá, mint a bálnales, a Teide megmászása, a dzsipes szigettúra, a Loro Park különleges állatainak megismerése, Európa leghíresebb aquaparkjának, a Siam Parknak a felfedezése, valamint az éjszakai bárok és szórakozóhelyek nyüzsgő forgatagának átélése.

Itt is búcsúztathatod az óévet

Itt is búcsúztathatod az óévet

Tenerife tálcán kínálja a felejthetetlen szilveszteri nyaralás élményét, nekünk csupán érte kell nyúlnunk és engedni, hogy elvarázsoljon.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img