Tűzcsóvát húzott a repülő kényszerleszállás után – videó

Ezt olvasta már?

Keresztbe fordult első futóművel szállt le egy repülő a fedélzetén 147 emberrel a kolumbiai Medellín repülőterén. A látványos jelenetet videóra vették.

A LATAM Colombia légitársaság Airbus A320-200 típusú gépe a kolumbiai Medellínből Cartagenába indult a fedélzetén 147 emberrel. A pilóták azonban a felszállás után nem sokkal megszakították az emelkedést, mert az orrfutómű hibát jelzett. A repülő ezután körözni kezdett a levegőben, hogy üzemanyagot égessen el, majd 1 óra 45 perccel a felszállás után keresztbe fordult orrfutóművel leszállt Medellín repülőterén.

Az alábbi videón látszik, hogy a kapitány óvatosan teszi le a gépet, és ameddig lehet, a levegőben tartja az orrfutóművet, de amikor az is betont ér, tűzcsóvát húz maga után.

Az utasok elmondták, hogy az indulás előtt technikusok vizsgálták meg a gépet, majd azt mondták nekik, hogy a járatot törlik. Pár perccel később azonban mégis be kellett szállniuk, és a repülő 3,5 órás késéssel elindult.

Szerencsére a baleset során személyi sérülés nem történt, az utasokat rendben leszállították a gépről, miután megállt a betonon – írja az Aviation Herald. A repülési portál kolumbiai sajtóhírekre hivatkozva azt írja, az orrfutómű egyik gumija már a felszálláskor kidurrant.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában