Több utas is megijedt egy felirat miatt egy londoni reptér közelében

Ezt olvasta már?

A BBC News számolt be róla, hogy még heteken át, az angliai repülőtérre érkező utasok tízezreit zavarhatja össze egy YouTube blogger átverése, aki egy hatalmas lutoni köszöntő felirattal fedett be egy, a London–Gatwick repülőtér mellett fekvő füves területet.

Az egyik repülőgéppel érkező azt nyilatkozta, hogy több utas is pánikba esett és összezavarodott, miután a leszálláskor észrevette a Gatwick repülőtér közelében elhelyezett “Üdvözöljük Lutonban” táblát. 

A tréfát Max Fosh tervelte ki, és hajtotta végre, aki később ugyan nyilvánosan is kért bocsánatot azoktól, akiket komolyan megijesztett a viccével. A 923 000 követőt számláló bloggernek az ihletet a korábban Ausztráliában és az Egyesült Államokban végrehajtott hasonló átverések adták.

A Twitteren is megosztott bejegyzését több mint 20 ezren lájkolták. A dühös utasok kommentjeire a blogger pedig csak úgy reagált, hogy Az én feladatom, hogy videókat készítsek, a kisfilmjeim pedig arról szólnak, hogy hülyeségeket csinálok, és ezzel mosolyt csalok az emberek arcára. Így örülök, hogy ez a mutatvány jól sikerült.

Az alábbi képen a tréfamester Twitter bejegyzése látható:

A tréfa egyébiránt korántsem volt olcsó mulatság, ugyanis a mezőt is bérbe kellett vennie, és a 148 méter x 3 méter nagyságú, 60 méter hosszan elnyúló feliratért is borsos árat, mintegy 4000 fontot (több mint 1 millió 800 ezer forintot) fizetett az ötletgazda.

A bloggernek jelenleg hat hétig van engedélye a terület használatára, így a Gatwickbe repülők számára még eddig okozhat meglepetést a leszállás előtt körülbelül 90 másodperccel feltűnő “Üdvözöljük Lutonba” felirat. Márpedig ez idő alatt nem is keveseket fog érinteni a fura átverés, ugyanis Gatwick, London második legnagyobb nemzetközi repülőtere, amely csak 2021-ben 6,3 milliós utasforgalmat bonyolított.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában