Tíz kilométeres a torlódás az M1-esen

Ezt olvasta már?

Ahogy arról az Index is beszámolt, szombat délután harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon. A baleset miatt az útburkolat olyannyira megsérült, hogy a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint fel kell marni a régi aszfaltot, helyére pedig újat kell teríteni.

Az Útinform hétfői tájékoztatása szerint az M1-es autópályán a hétvégén történt baleset helyszínén, a Győr felé vezető oldalon, a Herceghalom csomópont után helyreállítják a megrongálódott útburkolatot. Azt írják, hogy a 28-as és a 30-as kilométer közötti szakaszon először a belső sávban kezdik meg a munkát, majd a külső sávban folytatják.

A torlódás meghaladta a tíz kilométert, így a megnövekvő menetidő miatt érdemes másik útvonalat választani.

Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt; két ember életveszélyes állapotban van; 12 ember – négy gyermek és nyolc felnőtt – súlyos, míg 25 ember, 6 gyermek és 19 felnőtt könnyű sérüléseket szenvedett.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A rendelkezésre álló adatok szerint azonban már 12 óra körül is volt egy baleset a térségben, így tudni lehetett, hogy a porátfúvás miatt járhatatlan az autópálya – az illetékes hatóságok mégsem tettek semmit. A balesetről szóló összefoglalónkat ide kattintva tudják elérni.

Index.hu logo

Kövesse az Indexet Facebookon is!

Követem!

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában