Székelyvarságon átadták a Hargita-hegység első ülőliftes sípályáját

Ezt olvasta már?

Székelyvarságon hétfőn átadták a Hargita-hegység első ülőliftes sípályáját, mely a magyar állam támogatásával valósult meg.

A közepes nehézségi fokú, 1050 méter hosszú, 161 méteres szintkülönbségű sípályát kétüléses libegő, pályaverő gép, öt hóágyú és az ezekhez vizet biztosító 8000 köbméteres víztározó és vezetékrendszer szolgálja ki. A pályát kialakító Székelyvarság Négyévszakos Sí és Túraközpont Egyesület 420 millió forintos támogatást nyert a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságától. A pálya kialakításánál Miklós Edit csíkszeredai származású alpesi sízőnek, a Magyar Síszövetség volt elnökének a szakmai tanácsait is kikérték.

[embedded content]

Az átadó ünnepségen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár célként jelölte meg a hegység sípályáinak az összekötését: a Madarasi Hargita és Hargitafürdő sípályáit kössék össze, vezessék le a Csíki-medence felé és Székelyvarság felé, és hozzanak létre olyan sípályarendszert, amelyhez hasonló nincsen a régióban.

Tamás Ernő, Székelyvarság polgármestere köszöntőjében elmondta: a hegyvidéki település eddig elsősorban nyáron vonzotta a turistákat, a mostani beruházás a téli idényben is vonzóvá teszi a községet. A székelyföldi településnek 1565 lakosa volt a 2011-es népszámláláson, a lakosság 99,7 százaléka magyarnak vallotta magát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában