Szakértők elmondták, mikor a legjobb repülővel, busszal és vonattal utazni

Ezt olvasta már?

A kérdés árnyalt lehet, függ a mindenkori helyzetünktől és elvárásainktól. Például: szeretnénk-e elkerülni a késéseket, vagy inkább pénzt spórolnánk? Jöjjenek hát a szakártői tanácsok!

Repülőgép

Általában a reggeli járatok előnyösebbek, mint a délutáni vagy esti opciók, mivel a nap korábbi szakaszában kevesebb probléma adódhat.

A reggeli órákban több okból is kisebb a késések és a járattörlések valószínűsége, mivel általában nem nagyon fordulhat elő késésekből adódó csúszás.

Ha viszont később induló járatra szállunk fel, az érkező repülőgép – vagy az azt megelőző járat – késése hólabdaeffektusban késleltetheti a gépet, ami a nap előrehaladtával egyre rosszabb lehet.

Plusz ott van még a reggeli időjárás is. – Ebből a szempontból nincs akkora instabilitás, mert a hőmérséklet ilyenkor hűvösebb. Így, ha van is csapadék, a helyzet nem lesz súlyos – mondta Dr. Dan Bubb, a Las Vegas-i Nevadai Egyetem professzora, egykori pilóta. – Ez pedig segít elkerülni a késéseket is. Ráadásul, ha reggeli járatot választunk, akkor megmarad az egész nap kitalálni B vagy C tervet arra az esetre, ha a dolgok balul sülnének el. Végül pedig – aligha mondunk újat vele –, a repülőjegyek általában olcsóbbak a kevésbé népszerű órákban.

Vonat

A vonatokat gyakran veszik igénybe ingázáshoz, így nem meglepő, hogy esetükben a csúcsforgalom kérdése majdnem annyira érvényes, mint az autóknál. A reggeli és esti órák általában forgalmasabbak és drágábbak a jegyek is, ezért a délutáni időszak a legjobb választás.

– Vonattal utazni 12 és 17 óra között ideális – mondja Staffo Dobrev, a Wanderu utazási oldal kommunikációs igazgatója. – Ebben az időszakban a vonatjegyek akár 33 százalékkal olcsóbbak lehetnek, mint a nap többi részében. Nemcsak kedvezőbb árfekvésűek, de könnyebben beilleszthetők a menetrendbe is. Nagy átlagot nézve több vonat indul délután, ami több lehetőséget és rugalmasságot biztosít.

Busz

Két fő tényezőt kell figyelembe venni, ha busszal utazunk: a csúcsforgalmat és a jegyárakat. Ha fontos szempont a pontosság, lehetőség szerint ajánlott elkerülni a csúcsforgalmat, különösen, ha nagyvárosból indulunk vagy oda érkezünk.

 

A reggel 6 és 12 óra közötti indulás az az időszak, amely a legnagyobb változatosságot kínálja az utazási lehetőségeket tekintve. Kora reggeli utazással elkerülhető a teltházas busz is, mivel a buszozók túlnyomó többsége inkább délután indul útnak.

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

legjobb | repülő | vonat | busz | indulás

FOLYTASD EZZEL

Álomutazásuk megfestésére hívja a fiatalokat az Alkoss szabadon művészeti pályázat

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában