Rémálommá vált a törökországi nyaralása egy brit nőnek

Ezt olvasta már?

Alig tudta elkerülni az ütközést egy szarvassal a motoros – videó

Az alábbi videót a lengyelországi Poznan környékén készítették, ahol egy motoros társaság egy erdőn haladt át. Hirtelen egy szarvas keresztezte az útjukat, de szerencsére...

Jelentős fejlesztések kezdődnek a Pilisi Parkerdő területén

Számos turisztikai szolgáltatással bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata. Csaknem 75 kilométer biciklizésre alkalmas erdei út újul meg, e-kerékpárbérlő-rendszer épül ki,...

Újabb kínai állatkertben tettek kutyát a farkasok helyére – videó

Újabb kínai állatkertben okozott meglepetést, hogy a látogatók egy kutyát láthattak a farkasok ketrecében. Az alábbi videót a Kína északkeleti részén található Jingkou állatkertjében készítették...

Benézett két zsiráf az ablakon, miközben a turista reggelizett – videó

Az alábbi videó a Giraffe Manorban készült, amely egy különleges birtok a kenyai főváros, Nairobi külvárosában. Itt szabadon járnak-kelnek a szelíd zsiráfok, reggelente pedig...

Álomnyaralásból rémálommá vált egy brit nő törökországi vakációja, miután egy szafari túrán eltörte az egyik csigolyáját. Joanne Bishop iszonyú fájdalmakat élt át, és emelett még majdnem börtönbe is került. Végül haza tudott térni, de még hónapokig eltarthat míg felépül.

Rémálommá vált egy brit nő törökországi nyaralása miután egy autós szafari kiránduláson eltört az egyik csigolyája – írja a Mirror.

Tudta, hogy valami eltört

A 34 éves Joanne Bishop október 15-én utazott el Antalyába 12 éves fiával és egy barátjával vakációzni. Egy nappal hazautazásuk előtt, október 21-én még befizettek egy autós szafari túrára is. A dzsipjük éppen egy kiszáradt folyómederben haladt, ahol az autó ráhajtott egy bukkanóra, amikor pedig Joanne visszahuppant az ülésre óriási fájdalmat érzett a hátában.

– Tudtam, hogy valami eltört, éreztem és hallottam is – mondta a nő a lapnak. 

Joanne fájdalmában ordítani kezdett, a sofőr pedig megállította az autót és mentőt hívott, ami egy magánkórházba szállította. Itt nem csak az derült ki, hogy hátsérülése van, hanem az is, hogy a kórházi számlája körülbelül 2000 font lesz. Az összeget pedig nem fedezi a biztosítása, hiszen a brit kormány a koronavírus miatt Törökországot az utazásra nem javasolt országok közé sorolta.

Megkérdeztem az orvost, hogy mi lesz, ha nem tudom kifizetni a számlát, ő pedig azt mondta, akkor börtönbe kerül – emlékezett vissza Joanne. 

Mentő helyett taxival utazott

A nő szerencséjére a szafari túrát szervező cég végül kifizette a kórházi számlát, cserébe Joanne elismerte, hogy nem ők felelősek a balesetért.

Joanne-nek azonban ezenfelül is több száz fontba került volna, hogy magánkórházban lábadozzon, így azt javasolták neki, hogy átviszik egy olcsóbb állami intézménybe. A nő napokig várt, de végül a kórház nem tudodd mentőt biztosítani számára, így óriási fájdalmak közepette taxiba ült és így ment át a másik intézménybe.

Joanne megpróbáltatásai azonban ezzel nem értek véget. Az állami kórházat ugyanis Covid-kórházzá alakították át, így közölték vele, hogy ott már nincs szabad ágy számára. A nő így jobb hijján, törött csigolyával visszatért a hotelszobájába.

Hónapokig tarthat a gyógyulás

A brit követség ezután közölte vele, hogy haza kell térnie, így egy nyakmeretívővel és rengeteg fájdalomcsillapítóval végül felült egy repülőgépre.

Miután visszatért az Egyesült Királyásgba azonnal egy bristoli kórházba vitték, ahol újfent megállapították, hogy eltört az egyik csigolyája. Azt is elmondták neki, hogy a gyógyulás minimum három hónapig tart majd, így a fodrászként dolgozó nő még jó ideig nem tud dolgozni. 

Átkölöztem a húgomhoz, hiszen segítség nélkül semmit nem tudok megcsinálni magamnak – mondta Joanne. 

Az üggyel kapcsolatban az utazási biztosítást nyújtó cég azt mondta, nagyon sajnálja, hogy Joanne megsérült a törökországi nyaralás alatt, és reméli hamarsoan felépül. 

– Azonban, az iparág többi szereplőjéhez hasonlóan, a mi biztosításunk sem terjed ki olyan országokra amelyeket a külügyi hivatal nem talál biztonságosnak – mondta a szóvivő.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Felmentünk a kilátóhoz, ahonnan a Börzsöny, a Mátra és az Alföld is látható

Évek óta húzódik, hogy teljesítsük az Országos Kéktúrát, de mindig jó szívvel emlékszünk vissza a Cserháton keresztül vezető szakaszra. Talán ez volt az egyik...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -