Rémálommá vált a törökországi nyaralása egy brit nőnek

Ezt olvasta már?

Paprikaspray került a levegőbe egy indulásra készülő repülőn

Késve indult a United légitársaság egyik járata, miután egy utas véletlenül paprikasprayt engedett ki abból a palackból, amely nem is lehetett volna nála. Sokan...

Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron

Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron - közölte az Ermitázs sajtószolgálata. Az érdekvédelmi szervezet a macskák és gondozóik jogai fölött fog őrködni. Emellett...

Ezek most a világ legnépszerűbb strandjai – képek

A világ legnépszerűbb strandja jelenleg Ausztráliában van, legalábbis a TripAdvisor utazási oldal legfrissebb rangsora szerint, amelyet a felhasználók értékelései alapján állítottak össze. Európa legjobbját...

Barátai mentettek ki a jeges vízből egy síelőt Szocsiban – videó

Az alábbi videót az oroszországi Szocsi környékén lévő hegyekben készítették, ahol egy baráti társaság síelt. Egyikük nem vett észre egy balesetveszélyes lyukat, és bele...

Álomnyaralásból rémálommá vált egy brit nő törökországi vakációja, miután egy szafari túrán eltörte az egyik csigolyáját. Joanne Bishop iszonyú fájdalmakat élt át, és emelett még majdnem börtönbe is került. Végül haza tudott térni, de még hónapokig eltarthat míg felépül.

Rémálommá vált egy brit nő törökországi nyaralása miután egy autós szafari kiránduláson eltört az egyik csigolyája – írja a Mirror.

Tudta, hogy valami eltört

A 34 éves Joanne Bishop október 15-én utazott el Antalyába 12 éves fiával és egy barátjával vakációzni. Egy nappal hazautazásuk előtt, október 21-én még befizettek egy autós szafari túrára is. A dzsipjük éppen egy kiszáradt folyómederben haladt, ahol az autó ráhajtott egy bukkanóra, amikor pedig Joanne visszahuppant az ülésre óriási fájdalmat érzett a hátában.

– Tudtam, hogy valami eltört, éreztem és hallottam is – mondta a nő a lapnak. 

Joanne fájdalmában ordítani kezdett, a sofőr pedig megállította az autót és mentőt hívott, ami egy magánkórházba szállította. Itt nem csak az derült ki, hogy hátsérülése van, hanem az is, hogy a kórházi számlája körülbelül 2000 font lesz. Az összeget pedig nem fedezi a biztosítása, hiszen a brit kormány a koronavírus miatt Törökországot az utazásra nem javasolt országok közé sorolta.

Megkérdeztem az orvost, hogy mi lesz, ha nem tudom kifizetni a számlát, ő pedig azt mondta, akkor börtönbe kerül – emlékezett vissza Joanne. 

Mentő helyett taxival utazott

A nő szerencséjére a szafari túrát szervező cég végül kifizette a kórházi számlát, cserébe Joanne elismerte, hogy nem ők felelősek a balesetért.

Joanne-nek azonban ezenfelül is több száz fontba került volna, hogy magánkórházban lábadozzon, így azt javasolták neki, hogy átviszik egy olcsóbb állami intézménybe. A nő napokig várt, de végül a kórház nem tudodd mentőt biztosítani számára, így óriási fájdalmak közepette taxiba ült és így ment át a másik intézménybe.

Joanne megpróbáltatásai azonban ezzel nem értek véget. Az állami kórházat ugyanis Covid-kórházzá alakították át, így közölték vele, hogy ott már nincs szabad ágy számára. A nő így jobb hijján, törött csigolyával visszatért a hotelszobájába.

Hónapokig tarthat a gyógyulás

A brit követség ezután közölte vele, hogy haza kell térnie, így egy nyakmeretívővel és rengeteg fájdalomcsillapítóval végül felült egy repülőgépre.

Miután visszatért az Egyesült Királyásgba azonnal egy bristoli kórházba vitték, ahol újfent megállapították, hogy eltört az egyik csigolyája. Azt is elmondták neki, hogy a gyógyulás minimum három hónapig tart majd, így a fodrászként dolgozó nő még jó ideig nem tud dolgozni. 

Átkölöztem a húgomhoz, hiszen segítség nélkül semmit nem tudok megcsinálni magamnak – mondta Joanne. 

Az üggyel kapcsolatban az utazási biztosítást nyújtó cég azt mondta, nagyon sajnálja, hogy Joanne megsérült a törökországi nyaralás alatt, és reméli hamarsoan felépül. 

– Azonban, az iparág többi szereplőjéhez hasonlóan, a mi biztosításunk sem terjed ki olyan országokra amelyeket a külügyi hivatal nem talál biztonságosnak – mondta a szóvivő.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

A gyorsan betörő tavasz keltette életre a Bükk-hegység látványos természeti csodáját

Néhány héttel ezelőtt még bokáig trappoltunk a hóban a Magas-Bakony erdejében, most viszont a plusz 20 fokos tavaszi melegben meneteltünk előre a Bükk ősrengetegében....

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -