Putyin a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban vett részt a húsvéti istentiszteleten

Ezt olvasta már?

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat este a moszkvai Krisztus Megváltó székesegyházba érkezett, hogy részt vegyen a húsvéti istentiszteleten.

Az istentiszteletet Kirill moszkvai és egész Oroszország pátriárkája vezette, amelyet portálunk Telegram és YouTube csatornája is élőben közvetített.

Az orosz elnök hagyományosan részt vesz az istentiszteleteken a fő ünnepek idején. Húsvétkor az államfő általában a Megváltó Krisztus-székesegyházban vesz részt az istentiszteleten. Csak kétszer vett részt a húsvéti ünnepségeken Moszkván kívül: 2000-ben a szentpétervári Szent Izsák-székesegyházban és 2003-ban, amikor tádzsikisztáni látogatása során a dusanbei Szent Miklós-székesegyházban vett részt istentiszteleten.

Putyin 2020-ban, elnöksége alatt először, a koronavírusjárvány miatt hagyta ki a húsvéti istentiszteletet, de gyertyát gyújtott Novo-Ogarjovo rezidenciájának kápolnájában.

A húsvét az egész keresztény világ központi ünnepe, amely a kereszténység történetének egyik kulcsmomentumára, Jézus Krisztus feltámadására emlékezik. Az orosz ortodox egyház a nap- és holdnaptár alapján határozza meg a dátumot. A 2023-as évben április 16-ra esik.

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában