Madárral ütközött a Wizz Air egyik gépe

Ezt olvasta már?

Madárral ütközött a Wizz Air Londoból Gibraltárba tartó repülőgépe, amikor megközelítette az Egyesült Királysághoz tartozó terület repülőterét.

A Wizz Air UK légitársaság Airbus A320-es gépe hétfő este repült Londonból Gibraltárba. A repülő épp megközelítette a repülőteret, amikor madárral ütközött. Ezután a gép rendben leszállt – írja az Aviation Herald.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Aero Icarus

Az ütközés miatt a repülő nem tudott elindulni a visszaútra. A járat indulását keddre halasztották, az utasokat ékszakára elszállásolták, és enni adtak nekik.

Ez volt egyébként a második járata a Wizz Airnek Londonból Gibraltárba. A nyitó járat három nappal korábban, múlt pénteken érkezett meg az Egyesült Királysághoz tartozó terület repülőterére.

Gibraltár egy 425 m magas, 1250 m széles mészkőszirt az Ibériai-félsziget déli részén, a róla elnevezett szorosnál, amely a Földközi-tengert az Atlanti-óceánnal köti össze. A szárazfölddel egy keskeny földnyelv köti össze, amely helyenként még az 1 km szélességet sem éri el. Mindössze 33 ezren lakják, de a brit hadsereg fontos bázisa. A repülőtere különleges: a közúti forgalom keresztezi a leszállópályát, így a gépkocsikkal a repülőgépek számára elsőbbséget kell adni.

Épp lezárják a keresztező közúti forgalmat Gibraltár repülőtérén egy repülő érkezésekorForrás: AFP/Jose Luis Roca

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában