London, a divatkultúrájáról is ismert hely – mit érdemes megnézni? (x)

Ezt olvasta már?


London azoknak való, akik szeretnének egy bőséges szeletet kapni az egész világból. Egyszerre. Pezsgő, nyüzsgő és szinte minden nép képviselteti magát, akiknek sokszor saját negyedük van. A világ egyik legnagyobb városa és a maga nyolcmilliós lakosságával tényleg minden megtalálható benne.

Londont át kell érezni

A repülőjegy London irányába szinte tényleg fillérekbe kerül, az utazás pedig rövid. Ezért akár egy hétvégére is átnézhetünk a világ egyik leginkább „multikultibb” városába. Itt pedig nincs mese, ahogy leszállunk a reptéren, elkap minket az az elképesztő pezsgés, ami London belvárosát jellemzi. Mindenféle kultúra képviselője keveredik a különféle színekkel, illatokkal és hangulatokkal. A belváros egyszerre adja a tradicionális London kimért, stílusos eleganciáját és a városlakók színes kavalkádját. Talán jobb is, hogy minden zebrához kiírják, merre nézz, mert bizonyosan az első dolog, ami fejbe üt, az a város hihetetlen lüktetése.

Londonban minden stílus ér

London Párizs után az egyik legnagyobb divatfővárosnak számít. Nem csak amiatt, mert sok divatház költöztette ide a székhelyét, hanem azért is, mert itt senki sem néz ki senkit az öltözködése miatt. Különféle civilizációk, stílusok és szubkultúrák képviseltetik itt magukat, ezért természetes, hogy az elfogadás jegyében szinte bárhogy öltözhetünk. Ebből pedig olyan divatkreációk születtek, hogy a londoni streetwearnek külön stílusa van. Ezért, ha a divattörténelem és a jelen bugyraiba szeretnénk magunkat meríteni, először kezdjük az utcán, aztán folytassuk a különféle negyedekben. Camdan Town például a gótok és cyber punkok fellegvára. Ha ott nem találunk extrán különleges divat szerint öltözködőket, akkor sehol. Ha pedig a város és az angol divat kifinomult mivoltára vagyunk kíváncsiak, mindenképp látogassuk meg a Victoria and Albert Museumot. Ezen kívül természetesen a British Museumot se hagyjuk ki, ha már arra járunk.

Hol találkozhatunk a legfrissebb divatokkal?

Londonnak két nagyon híres, divattal kapcsolatos központja van. Az egyik az Oxford Street, ahol a leghíresebb divatmárkák üzleteivel találkozhatunk. Az árakat talán nem is kell ecsetelnünk ennek kapcsán, de maradjunk annyiban, hogy egy első osztályú repülőjegy New York felé még mindig olcsóbb lesz, mint egy Londonban vásárolt Burberry sál. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy ha az Esky portálon keresünk repjegyet, még New York felé is megoldható az olcsó utazás, hiszen a portál rendkívül rugalmasan megtalálja élő adatbázisok alapján a legkisebb számban kiadott last minute jegyeket is.

De térjünk vissza Londonra: ha itt nem is az a cél, hogy elképesztő vagyonokat hagyjunk az Oxford Streeten, még mindig gyönyörködhetünk a csodálatos kreációkban. Londonban az a szép, hogy mivel a világ minden tájáról laknak itt emberek, ezért a világmárkák is ennek megfelelően készítették a kollekcióikat. Például megtekinthetjük, hogy milyen egy Chanel a muszlim hitű hölgyek számára tervezve. Ilyet pedig itthon biztos, hogy nem fogunk látni. A divat másik londoni fellegvára a rendkívül patinás múlttal rendelkező Harrods. A Harrods mindig is a luxus luxusát kínálta, már a megnyitása óta, aminek ideje egészen pontosan 1905. A Harrodsban pedig aztán valóban az aktuális divat és luxus minden darabkáját, illetve alkatrészét megtaláljuk. A leghíresebb és a legdrágább luxustervezők tervezéseitől kezdve, a borzasztó értékekkel bíró ékszerekig és az aranyba forgatott szappanokig szinte bármi megkapható. A Harrodsban minden a legjobb, az ötcsillagos, ráadásul a világ minden tájáról származó termékeket rejt. Ha tudni akarjuk, hogy globális szinten mi fut a luxusdivat terén, akkor elég tennünk egy kört a Harrodsban, és azonnal képbe kerülünk.

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában