Leszállítottak egy nőt a repülőről, mert a kétéves kisfia nem hordott maszkot

Ezt olvasta már?

Leszállítottak egy anyát az American Airlines egyik járatáról, mert a kétéves kisfiát nem tudta rávenni arra, hogy felvegye a maszkját.

A 34 éves Rachel Starr Davis az amerikai Charlotte-ból Manchesterbe repült volna kétéves gyermekével az American Airlines járatán. A gyemek azonban nem volt hajlandó maszkot viselni, ezért stewardess figyelmeztette őket a szabály betartására.

Többször is mepróbáltam, könyörögtem neki, igyekeztem rávenni őt, esedeztem, minden tőlem telhetőt megtettem, de ő csak ordított és sírt, amikor megpróbáltam feltenni rá a maszkot, anyaként abszolút a mélyponton éreztem magamat” – számolt be a történtekről Rachel Starr Davis a Fox News cikke szerint. Elmondása szerint ez volt a negyedik repülése az American Airlinesszal azon a héten, de egyszer sem kérték, hogy a fia viseljen maszkot.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Daniel Slim

A vita végén a kapitány úgy döntött, hogy mindenkinek le kell szállnia a gépről, majd az anyát és gyerekét nem engedték vissza. Ők egy éjszakai járattal mehettek végül haza. Rachel Starr Davis szerint ez a történet nem a maszkról szólt, hanem az emberiességről.

Az American Airlines az esetre reagálva közölte, hogy a járataikon minden két évnél idősebb utasnak kötelező maszkkal eltakarnia az arcát és az orrát. Azokat pedig, akik nem tesznek eleget ennek az előírásnak, eltiltják attól, hogy a jövőben a légitársasággal utazzanak.

Nemrég egy hasonló eset történt a Southwest légitársaság járatán is, arról itt írtunk.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában