Közlekedési rettenet: lezárják a repülőteret, leáll fél Budapest közlekedése

Ezt olvasta már?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint ideiglenesen, egy-egy időszakban fontos útvonalakat zárnak le és számos helyen korlátozzák a parkolást. Jövő hétig összesítettük az adott napra vonatkozó lezárásokat és korlátozásokat is, melyeket térképen is lehet böngészni.

Térképen mutatjuk, hol korlátozzák Budapest forgalmát a következő napokban

Térképet tett közzé a BRFK a forgalomkorlátozásokról Ferenc pápa budapesti látogatásának idején, ami péntektől vasárnapig jelentősen felborítja a főváros megszokott közlekedési rendjét. Bővebben>>>

Mi vonatkozik a pápalátogatás első napjára?

A katolikus egyházfő érkezése után, ma 10 órától 11 óráig lezárják a Liszt Ferenc-repülőtér 2. – M4 autóút – M0-s autóút – M5-ös autópálya – Nagykőrösi út – Gyáli út – Könyves Kálmán körút – Rákóczi híd – Pázmány Péter sétány – Műegyetem felső rakpart – Szent Gellért tér – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Krisztina körút – Dózsa György tér – Palota út – Dísz tér – Szent György utca – Szent György tér útvonalat.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei a Napi.hu hírlevelében.

Küldtünk Önnek egy emailt! Nyissa meg és kattintson a Feliratkozás linkre a feliratkozása megerősítéséhez.

Ezután megkapja a Napi.hu Hírleveleit reggel és este.

Nem lehet közlekedni 12 órától 13 óráig a Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Hegyalja út – BAH csomópont – Jagelló út – Apor Vilmos tér – Stromfeld Aurél út, majd 16 óra 30 perctől 18 óra 30 percig a Stromfeld Aurél út – Apor Vilmos tér – Jagelló út – BAH csomópont – Hegyalja út – Erzsébet híd – Szabadsajtó út – Kossuth Lajos utca – Astoria – Károly körút – Bajcsy Zsilinszky út (Bazilika) útvonalon.

Eljött a nagy nap: hamarosan Budapestre érkezik Ferenc pápa

Ferenc pápa ma érkezik háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra. A katolikus egyházfő repülőgépe várhatóan délelőtt tíz órakor landol a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren. Bővebben>>>

Hétvégén a XII. kerület és a belváros is megbénul egy időre

Szombat délelőtt egy ideig a XII. kerületi Stromfeld Aurél út – Orbánhegyi út – Istenhegyi út – Mátyás király út, majd a Mátyás király út – Istenhegyi út – Orbánhegyi út – Stromfeld Aurél út – Apor Vilmos tér – Jagelló út – BAH csomópont – Hegyalja út – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Astoria – Rákóczi út – Szövetség utca – Dohány utca – Rózsák tere útvonalon lesz lezárás, míg délután a Stromfeld Aurél út – Apor Vilmos tér – Jagelló út – BAH csomópont – Hegyalja út – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Astoria – Rákóczi út – Baross tér – Kerepesi út – Ifjúság útja útvonalon.

Vasárnap 1 órától 12 óráig le lesz zárva a Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Bank utca – Széchenyi utca – Duna által határolt terület, valamint 14 óráig az Újpest rakpart a Jászai Mari tértől, a Széchenyi felső rakpart a Jászai Mari tér és a Kossuth tér között, valamint az Alkotmány utca, a Honvéd utca, a Szalay utca, a Szemere utca egy-egy szakasza.

A lezárások érintik mindemellett a Stromfeld Aurél út – Apor Vilmos tér – Jagelló út – BAH csomópont – Hegyalja út – Erzsébet híd – Március 15. tér – Pesti alsó rakpart – Markó utca – Balassi Bálint utca – Kossuth Lajos tér útvonalat, majd a VIII. kerületi Szigony utcát és Práter utcát is.

A távozás napján is lesz sok korlátozás

Ferenc pápa elutazásának tervezett idejére, vasárnap 17 órától 18 óráig lezárják a Szigony utca – Baross utca – Illés utca – Korányi Sándor utca – Üllői út – Könyves Kálmán krt. – Gyáli út – Nagykőrösi út – M5-ös autópálya – M0-s autóút – M4-es autóút – Liszt Ferenc-repülőtér 2. útvonalat.

A pápalátogatás miatt időszakosan nem parkolhatnak autók például a Károly körút, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Rákóczi út, a Baross tér, a Kerepesi út, a Könyves Kálmán körút, a Pázmány Péter sétány egy-egy szakaszán, valamint a Műegyetem felső rakpart teljes területén.

Azok az autótulajdonosok, akik megszegik a parkolási tilalmat és a gépjárművüket elszállították, a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek arról, hogy autójukat hová szállította el az illetékes hatóság, valamint a további teendőikről. A telefonszám április 30-án 24 óráig üzemel.

Repülne a hétvégén? Számoljon a pápalátogatás okozta zűrzavarral

Április 29-én érkezik Budapestre Ferenc pápa, emiatt fennakadásokra lehet számítani a közlekedésben, és a fővárosi repülőtér-üzemeltető majdhogynem utolsó pillanatban felhívta az utasok figyelmét, hogy mekkora csúszással számoljanak a repülőtérre való kijutás megtervezésekor. Bővebben>>>

A BKK járatai is a pápához igazodnak

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a korlátozások a járataikat is érintik, ezért a fővárosban hosszabb időt kell szánni a közlekedésre, érdemes a megszokottnál korábban útnak indulni. Ezen az oldalon magyarul, itt pedig angolul is percre pontosan lehet követni a közlekedési változásokat.

A Ferihegyi repülőtérre vezető utat pénteken 10 és 11 óra között, vasárnap pedig 16.50 és 17.30 között lezárják, és a környező útvonalakon is kell korlátozásokra számítani, ezért ezekben az időszakban a repülőtérre közlekedő buszjáratok – 100E és 200E – nem tudják megközelíteni a Liszt Ferenc-repülőteret. A BKK azt kéri, hogy a késések elkerülése érdekében korábban induljanak el az utasok a reptérre.

A vasárnapi mise helyszíne, a Kossuth Lajos tér megközelítésére a metrót, valamint a 2-es, a 4-es és a 6-os villamost ajánlják (a 2-es metró a Kossuth téren várhatóan 11 óráig nem áll meg).

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában