Idén már a határon túlról is indulnak vándortáborok

Ezt olvasta már?

Idén már a határon túlról is indulnak vándortáborok, amelyek 36 útvonalon és majdnem 900 turnusban várják a táborozókat.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos 2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indította útjára a Vándortábor programot, amelyben felsőtagozatos és középiskolás diákok fedezhetik fel az aktív kikapcsolódás örömét és Magyarország szépségeit. 2018-tól az erdei és a vízi mellett már kerékpáros táborokat is választhattak a diákok, 2020-tól pedig zarándoktáborokkal egészült ki a programkínálat.

Forrás: OEE

A táborokban eddig több mint 40 ezer diák és majdnem 3 ezer pedagógus vehetett részt. Az idén minden eddiginél több, megközelítőleg 20 ezer gyermek táborozhat majd az államilag támogatott vándortáborokban. A jelentkezés január 31-én indul a vandortabor.hu felületen – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Idén a vándortáborozók 90 százalékos kedvezményt kapnak azokon a vasúti járatokon, amelyek a táborral kapcsolatos utazásokhoz szükségesek. Ezen felül a tavaly nagy sikert aratott Vándorviadalt idén is megrendezik; a selejtező márciusban kezdődik, a döntő versenyt pedig június 16. és 22. között tartják.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ) közösen két útvonalat is szervez, amelyből az egyik Petőfi és Ady életútjának fontos állomásait fogja végig követni Székelyhídról indulva a Partiumban, a másik útvonalon Székelyföld nevezetességeit ismerhetik meg a vándortáborozók.

Az egyhetes táboron való részvétel összköltsége 36 ezer forint lesz, ebbe a melegétel és a szállások, programok költsége is beletartozik. Azok a tanárok, akik vándortábort szerveznek, 100 ezer forintos javadalmazásban részesülnek.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában