Hatalmas lesz a káosz Budapesten: szinte lehetetlen lesz közlekedni a hétvégén –…

Ezt olvasta már?

[]

Az idén is megrendezik az I bike Budapest kerékpáros-felvonulást 2023. április 22-én, szombaton, így fennakadásokra lehet számítani a fővárosi közlekedésben. Továbbá szintén a hétvégén tartják a 38. Telekom Vivicittá Városvédő Futást, ami miatt április 22-én és 23-án, tehát szombaton és vasárnap is lezárásokra kell készülni, valamint a közösségi közlekedésben is változások várhatók. Íme, a részletek!

{ window.aries = window.aries || {}; window.aries.v1 = window.aries.v1 || {commands: []}; const aries = window.aries.v1; aries.commands.push(() => { const zoneId = „7411”; const anchor = document.getElementById(„_vidverto-5b4ebd08923ef5d9d7f3049183988b93”); anchor.removeAttribute(„id”); aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();]]>

Közúti közlekedési változások

Az I bike Budapest felvonulás várhatóan április 22-én, szombaton 16 órakor indul a Hősök teréről az Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd–Alagút–Alagút utca–Attila út–Döbrentei tér–Budai alsó rakpart–Petőfi híd (Buda irányú közúti sávok)–Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd (Buda irányú közúti sávok)–Margitsziget útvonalon. A rendezvény idején a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces zárás várható. A demonstráció útvonalával megegyező nyomvonalon hosszabb időre korlátozzák a gépjárműforgalmat. A Petőfi hídon és a Margit hídon a Buda felé tartó közúti forgalmat a villamosvágányra terelik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közösségi közlekedési változások

A rendezvény idején a keresztirányú forgalmat szakaszosan, néhány perces várakozásokkal átengedik, azonban a felvonulás útvonalával megegyező forgalmat korlátozzák, ezért az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

0){e.forEach(function(el){var iframe = el.contentWindow.document;iframe.open();iframe.write(xmlhttp.responseText);iframe.close();el.setAttribute(‘data-rendered’, true)})}}};var child=childNetworkId.trim()?’,’+childNetworkId.trim():”;xmlhttp.open(„GET”, ‘https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/adx?iu=/147246189’+child+’/’+adunit+’&sz=’+encodeURI(size)+’&t=Placement_type%3Dserving&’+Date.now(), true);xmlhttp.send();})();]]> 0){e.forEach(function(el){var iframe = el.contentWindow.document;iframe.open();iframe.write(xmlhttp.responseText);iframe.close();el.setAttribute(‘data-rendered’, true)})}}};var child=childNetworkId.trim()?’,’+childNetworkId.trim():”;xmlhttp.open(„GET”, ‘https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/adx?iu=/147246189’+child+’/’+adunit+’&sz=’+encodeURI(size)+’&t=Placement_type%3Dserving&’+Date.now(), true);xmlhttp.send();})();]]>

Várhatóan 15:50 és 17 óra között, a Dózsa György út zárásakor:

A 20E autóbusz nem érinti a Hősök terét. A buszjáratra az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállójában, a Kacsóh Pongrác úton pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni. Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca / Róbert Károly körút csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg; A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as autóbuszok a Dózsa György út lezárt útszakaszát a Városligeten át kerüli el, ezért nem érinti a Hősök tere és a Benczúr utca megállót, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca / Dózsa György út megállót. A terelt szakaszon a 70-es és a 72-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá; A 75-ös trolibusz a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik, nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóit. A 72-es és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.

Módosított útvonal

A 83-as trolibusz 16:30 és 18 óra között a Közraktár utca zárása idején módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Zsil utca, a Czuczor utca és a Fővám tér M megállóhelyeket. Ideiglenesen a Lónyay utcában és a Kálvin térnél, a Vámház körúton áll meg.

A 105-ös és a 15-ös busz

A 105-ös autóbusz 15:40 és 17:40 között a Gyöngyösi utca M és a Mexikói út M, illetve az Apor Vilmos tér és a Déli pályaudvar M megállóhelyek között közlekedik, a Hun utca és a Krisztina tér közötti megállókat nem érinti. A 15-ös autóbusz 16 és 18 óra között a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Közraktár utca lezárása idején rövidített útvonalon, a Gyöngyösi utca M és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik.

Lesz, ami nem közlekedik

A 16-os, a 178-as és a 216-os autóbuszok 16 óra és 17:40 között az Alagút, a Széchenyi lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca lezárása miatt nem közlekednek.

Rövidített útvonal

Az 5-ös autóbusz 16:10 és 17:40 között Rákospalota felé az Alagút utca helyett a Krisztina téren áll meg, a Pasaréti tér felé a Szarvas tér és a Dózsa György tér helyett a 110-es és a 178-as buszok Döbrentei tér és Krisztina tér közötti megállójában áll meg. A 26-os autóbusz a rendezvény és a Vivicittá futóverseny miatt szinte egész nap, előreláthatólag 7:00 és 19:30 között rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont és a Zenélőkút között közlekedik, közölte a BKK.

Térképen a részletek:

Változások a futóverseny miatt

A BKK közlése szerint a 38. Telekom Vivicittá Városvédő Futás ideje alatt jelentős forgalmi változásokra kell készülni Budapesten. A futóverseny idején, április 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap több helyen is lezárásokra kell készülni a fővárosban, amelyek tehát a közösségi közlekedést is érintik.

Közúti korlátozások

Április 22-én, szombaton 14:00-tól korlátozásokra kell készülni a Margitsziget–Árpád híd–Népfürdő utca–Carl Lutz rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget útvonalon. Április 23-án, vasárnap reggeltől korlátozásokra kell készülni a Margitsziget–Árpád híd–Népfürdő utca–Pesti alsó rakpart–Közraktár utca–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart–Pázmány Péter sétány–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart–Szarvas tér–Attila út–Alagút–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Halász utca –Budai alsó rakpart–Árpád fejedelem útja–Szentlélek tér–Árpád híd–Margitsziget útvonalon.

Április 22-én, szombaton:

A 26-os busz 7:00 és 19:30 között rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont és a Zenélőkút között jár, várhatóan 13:50 és 14:20 között a 26-os busz nem tér be a Margitszigetre, a Göncz Árpád városközpont és a Szentlélek tér között közlekedik a járat. Ebben az időszakban a 34-es és a 106-os buszok sem állnak meg Pest felé a Margitsziget / Árpád híd megállóhelyen; A 15-ös busz előreláthatólag 14:00 és 14:30 között, a Népfürdő utca zárása idején módosított útvonalon, a Váci úton közlekedik; A 79-es trolibusz várhatóan 14:00 és 14:30 között módosított útvonalon, a Dagály utcai lakótelep helyett a Jászai Mari térig közlekedik; A 4-es és a 6-os villamos a Margit híd korlátozásakor, várhatóan 14:10 és 14:50 között a Margitsziget / Margit híd megállóban nem áll meg.

Április 23-án, vasárnap a Margitsziget korlátozása miatt:

A 26-os busz előreláthatólag 6:00 és 8:50 valamint 13:00 és 18:00 óra között csak a Göncz Árpád városközpont és a Zenélőkút között jár, 8:50 és 13:00 óra között az autóbuszok nem közlekednek.

A Közraktár utca korlátozása miatt, előreláthatólag 9:20 és 10:30 között:

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok csak a déli végállomások és a Boráros tér között járnak, a kimaradó szakaszon a módosított útvonalon közlekedő 15-ös busszal lehet utazni; A 15-ös busz, valamint a 83-as trolibusz módosított útvonalon, a Lónyay utcán közlekedik, nem érinti a Zsil utca, a Czuczor utca, a Fővám tér M megállókat.

A Műegyetem rakpart és a Pázmány Péter sétány lezárása miatt, várhatóan 9:20 és 10:40 között:

A 107-es busz a Budafoki úton, a Hauszmann Alajos utca / Szerémi út végállomásig közlekedik, a BudaPart végállomás helyett a Budafoki út / Dombóvári út megállóhelyen lehet felszállni; A 154-es busz a BudaPart helyett a Boráros térig jár.

Az Attila út, a Várkert rakpart, a Clark Ádám tér és a Bem rakpart lezárása idején, előreláthatólag 9:20 és 11:30 között:

A 19-es és a 41-es villamos terelve, a Margit körút–Krisztina körút útvonalon közlekedik, a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti megállókat nem érinti, a villamosok helyett a Batthyány tér a Komjádi Béla utca között a 19-es villamospótló autóbusz közlekedik; A 47-es és a 49-es villamosok a Szabadság híd lezárása idején a csak a dél-budai végállomások és a Döbrentei tér között közlekednek, Pest és Buda között az M4-es metrót, valamint a 7-es, a 107-es és a 133E autóbuszok igénybevételét javasoljuk; Az 5-ös busz a Mikó utca és a Döbrentei tér között módosított útvonalon, a Mészáros utcán jár; A 105-ös busz módosított útvonalon, az Alagút és a Lánchíd helyett a Krisztina körút – Erzsébet híd útvonalon jár, a Krisztina tér és a József nádor tér közötti megállóit nem érinti; A 178-as és a 216-os buszok nem közlekednek; A 16-os autóbusz nem közlekedik, helyette a 16A busz jár a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között, a budai vár így ebben az időszakban közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől közelíthető meg.

A Margit híd korlátozásakor, várhatóan 13:20 és 14:20 között:

A 4-es és a 6-os villamos a Margitsziget/Margit híd megállóban nem áll meg, tudatta részletes tájékoztatójában a BKK.

Az Árpád híd korlátozásakor, várhatóan 8:50 és 9:20, valamint 12:50 és 13:20 között

A 34-es és a 106-os autóbusz a Göncz Árpád városközpont felé a Margitsziget/Árpád híd megállóban nem áll meg. 10:00 és 12:10 között a buszok Óbuda felé a Flórián téri felüljárón át közlekednek, nem érintik a Margitsziget / Árpád híd, a Szentlélek tér és a Flórián tér megállókat.

A Népfürdő utca korlátozásakor várhatóan 9:00 és 9:40, valamint 13:00 és 14:00 között:

A 15-ös busz módosított útvonalon, a Váci úton át közlekedik; A 79-es trolibusz módosított útvonalon, a Dagály utcai lakótelep helyett a Jászai Mari térig közlekedik.

Az Árpád fejedelem útja korlátozásakor, várhatóan 9:50 és 11:50 között:

A 9-es busz Óbuda, Bogdáni út felé a Császár-Komjádi uszoda megállóhelyen nem áll meg, olvasható a BKK közleményében.

A Szentlélek tér korlátozásakor, várhatóan 9:50 és 12:00 között:

A 29-es autóbusz módosított útvonalon, Óbuda, Bogdáni útig közlekedik, nem érinti a Szentlélek tér, a Serfőző utca, a Tímár utca, a Szépvölgyi út és a Flórián tér megállót; A 118-as autóbusz módosított útvonalon, a Szentlélek tér helyett a Bécsi út / Vörösvári útig közlekedik; A 134-es autóbusz módosított útvonalon, a Flórián térig közlekedik; A 137-es, a 218-as és a 237-es autóbuszok módosított útvonalon, Óbuda, Bogdáni útig közlekednek, nem érinti a Szentlélek tér és a Serfőző utca megállót.

Az utazás megtervezése

Az utazás megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyed, bérleted is megvásárolhatod az applikáció segítségével. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Telekom Vivicittá  – Forrás: BKK

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában