Fillérekbe kerül idén a nyaralás a magyarok kedvelt üdülőhelyén: most olcsóbb mint a bolgár tengerpart – Pénzcentrum

Ezt olvasta már?

Az orosz-ukrán konfliktus és a líra inflációja miatt Törökország pénztárcakímélő hely lett. A boltokban és az éttermekben jó áron lehet költeni, viszont az utazási irodák török útjai nem lettek olcsóbbak – írja a Növekedés.hu. Isztambulban luxustermékeket is viszonylag jó áron lehet szerezni.

A kedvelt turistacélpontok között hosszú éveken át a bolgár tengerpart volt a legolcsóbb, ám idén viszont a török tengerpart lehet az első olcsóságban. Az Égei-tenger partján fekvő török Marmaris városában a tavalyi évhez képest 37 százalékot estek az árak – hívta fel a figyelmet a brit Post Office Travel Money. Marmaisban beülve egy étterembe egy háromfogásos ebéd egy pohár borral átlagosan úgy háromezer forintba kerülne. Ennek hátterében a török líra gyors inflálódása áll, viszont a hazai utazási irodáknál a török utak nem lettek olcsóbbak, mivel az itthoni társaságok jellemzően euróban kötik a szerződéseiket – mondták el a Kartago Toursnál.

A Dél-Égei-tengeri Turisztikai Szállodák és Üzemeltetők Szövetségének az elnöke szerint, mivel az ukrán háború miatt sok orosz turista elmarad, a kieső bevételeket a hotelek minden bizonnyal a belföldi turizmus felpörgetésével próbálják majd kezelni, ami miatt olcsóbbá válhatnak a szállások. Az „oroszok nélküli szállodák” iránti kereslet is növekedésnek indult – mondta el egy turisztikai szakember Serkan Tunca, viszont a vendégek közötti balhék miatt egyre kevésbé kell aggódniuk a törököknek, ugyanis a háború miatt már alig jönnek oroszok és ukránok az országba.

Tavaly még hét millió kereste fel közülük Törökországot, a külföldi látogatóknak ez a két nemzet tette ki a 27 százalékát. A számuk azonban az utóbbi egy hónapban elapadt – írja a lap. A magyarok körében mindenesetre továbbra is roppant népszerű célpont Törökország.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában