Fekvőtámaszokat nyomatnak Balin a maszkviselést megsértő turistákkal – videó

Ezt olvasta már?

Szokatlan büntetést alkalmaznak Balin azokkal szemben, akik megszegik a maszkviselésre vonatkozó előírásokat: ha beismerik hibájukat, pénzbírság helyett fekvőtámaszokat nyomatnak velük, vagy utcaseprésre kötelezik őket.

Az Indonéziához tartozó Balin komoly problémát okoz az ott tartózkodó külföldi turisták viselkedése. A szigeten eddig mintegy 900 koronavírusos esetet jelentettek, a pandémia megfékezésére pedig szigorú korlátozásokat vezettek be. A kötelező maszkviselést azonban nem mindenki veszi komolyan, a szabályokat megszegők 80 százaléka pedig külföldi.

A turistákat a 100 ezer rúpiás (2200 forint) bírság nem igen tartja vissza, és gyakran kapják el őket maszk nélkül a strandon, motorbiciklin vagy éttermekben. Azokat, akik beismerték hibájukat, például hoztak magukkal maszkot, csak elfelejtették feltenni, másképp büntetik: fekvőtámaszokkal vagy utcasepréssel. Az erről készült képeket és videót a rendőrség meg is osztotta közösségi oldalán.

Az egyik rendőr ugyanakkor arra panaszkodott, hogy a szabályokat megsértő külföldiek lenézik őket – írja az ABC News. Néha még fekvőtámasz közben is nevetnek, mintha nem is lenne hatása a büntetésnek. Még a pénzbüntetés sem segít, mert túl kevés pénz nekik.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában