Ezért nem tanácsos az ablakra dőlni, ha a repülőn aludni szeretne

Ezt olvasta már?

Sokan nem tudják, de a rövid távolságon közlekedő repülőket szinte alig tisztítják meg két forduló között. Egy stewardess elmondja, mitől kell tartani az utasoknak a repülés során.

Az ablak melletti ülőhelyek igen népszerűek azok körében, akik aludni szeretnének repülés közben. Azt azonban kevesen tudják, hogy ez az egyik legszennyezettebb része a repülőnek idézi a Sun Linda Fergusont, aki 24 éve dolgozik stewardessként.

Sokan rátüsszentenek vagy ráköhögnek az ablakra, illetve megérintik azt a piszkos kezükkel vagy hajukkal. Épp ezért nem tanácsos rádőlni addig, amíg nem tisztítottuk meg alaposan. Néhányan épp ezért fertőtlenítő kendőket hoznak magukkal, hogy áttöröljék vele az ülésük környékét.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/Evgeny Bakharev

A ledönthető tálcákon ugyancsak hemzsegnek a baktériumok, hiszen van, aki ott cserél gyermekén pelenkát, vagy felteszi rá a lábát – figyelmeztet a stewardess.

Az aranyszabályom – és én soha nem betegszem meg -, hogy soha nem teszem a kezem a számba vagy az arcomhoz közel” – mondta Ferguson. Emellett érdemes magunkkal fertőtlenítő spray-t vagy törlőkendőt vinni, és gyakran kezet mosni.

A koronavírus-járvány némiképp árnyalja ezt a képet, hiszen a légitársaságok kötelező maszkviselést írtak elő az utasok számára, ami még jó ideig érvényben maradhat. Az arcmaszk nemcsak a ki- és belélegzett levegőt szűri meg, de attól is véd, hogy akaratlanul is a szájukba nyúljunk vagy megérintsük az arcunkat.

Egy másik utaskísérő azt is elmesélte, hogy a rövid távú járatok között nem takarítják ki alaposan a repülőket. Ilyenkor többnyire csak összeszedik a szemetet, megigazítják a biztonsági öveket, visszateszik a magazinokat az ülések zsebébe, aztán pedig már üdvözlik is az új utasokat.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img