Ezek a világ leggyorsabb, már forgalomban lévő vonatai – képek

Ezt olvasta már?

Jelenleg Európa, Japán és Kína büszkélkedhet a legjobban kiépített gyorsvasúti hálózattal – derül ki egy felmérésből. A forgalomban lévő szupervonatok közül mindössze egy működik mágneses lebegtetéssel, az tartja a sebességi rekordot is.

Amióta 1964-ben forgalomba állt az első sinkanszen expressz Japánban Tokió és Oszaka között, a világon sokfelé kezdték el kiépíteni a nagy sebességű vonatok közlekedésére alkalmas pályákat. Jelenleg Európa, Japán és Kína jutott a legtovább ebben a versenyben – derül ki a Maglev.net összeállításából

A világ leggyorsabb, már forgalomban lévő szupervonata Kínában működik. Ez az egyetlen, amely már nem a hagyományos, hanem a mágneses lebegtetésen alapuló technológiával működik.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg, melyek most a világ leggyorsabb vonatai!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Imaginechina via AFP/dycj – imaginechina/Dycj

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fent bemutatott vonatok már most is képesek lennének magasabb sebességet elérni, mint ahogy a tesztelésekkor el is érték. Az egyes országok azonban különböző megfontolásokból korlátozzák a maximális üzemi sebességet. 

Az alábbi infografika vizuálisan is megmutatja az egyes vonatok közötti sebességkülönbséget (ehhez el kell indítani az eszközt alul a Start the Race feliratra kattintva).

Ha pedig valaki a jövő lehetséges csúcstartóira kíváncsi, az indítsa el az alábbi infografikát! A bajnoki címre a Virgin Hyperloop az esélyes, amelynek tavaly már tesztelték is a prototípusátA vákuumcsőben repített utazókapszulák sebessége meghaladhatja majd az 1200 km/h-t. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img