Ez a város megállás nélkül gőzölög – képek

Ezt olvasta már?

Beppu az egyik legkülönlegesebb város a világban: tele van bugyborékoló tócsákkal, fortyogó tavakkal, gőzölgő gyógyfürdőkkel és pöfékelő gejzírekkel, a házak fölött pedig páraoszlopok meredeznek.

A 125 ezer lakosú japán város Kjúsú szigetén, a Beppu-öböl nyugati partján fekszik. Japán legaktívabb vulkánja, az Aso mindössze száz kilométerre van innen. Csak Beppuban 3700 termálforrást számláltak össze, és 170 gyógyfürdő működik.

A legenda szerint nyolc pokol rejtőzik a város alatt ezernyi ördöggel, az ő tevékenységüknek köszönhető a heves geotermikus aktivitás. Aki ide érkezik, valóban a purgatóriumban érezheti magát: az utcákon, a parkokban, az üzletek és a lakóházak között bárhol bugyogó, gőzölgő forrásra bukkanhatunk.

A legmelegebb vizű medencéket elkerítették a balesetek megelőzése érdekében, a veszélyre tiltó táblákkal hívják fel a figyelmet. Ezek hőmérséklete olyan magas, hogy gőzben főzött pudingot vagy a tavakba eresztett, hálóban főtt tojást is lehet venni. A Beppuba látogató turisták azonban számtalan, fürdőzésre alkalmas forrást is felkereshetnek, amelyeknek gyógyhatásuk van.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat Beppuról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/Journey is bliss

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában