Erre a szigetre csak meztelen férfiak léphetnek be – képek

Ezt olvasta már?

Okinosima furcsa hely: bár a japán szigetet a világörökség részének nyilvánította az UNESCO, turisták nem látogathatják, és egyébként is csak férfiak tehetik be a lábukat oda.

A Fukuokától körülbelül 70 kilométerre lévő Okinosima arról a sintó szentélyről híres, amelyet a 17. században építettek a sziget a délnyugati részén. A II. világháború idején stratégiai fekvése miatt egy kisebb bázist épített oda a japán hadsereg, a sziget azonban szent helynek számít, ahová csak férfiak tehetik be a lábukat. A nemi diszkrimináció állítólag a nők menstruációjára vezethető vissza, mivel a vér a sintó vallásban tisztátalannak számít.

Korábban egyszer egy évben, május végén 200 kisorsolt jelentkezőnek engedélyezték a sziget meglátogatását, előtte azonban le kellett vetkőzniük teljesen egy megtisztulási szertartáshoz. A szigetről nem vihettek magukkal emléktárgyat, és nem is beszélhettek ottani élményeikről senkinek.

Noha Okinosimát 2017-ben a világörökség részének nyilvánította az UNESCO, turisták most sem látogathatják. Sőt, a magántulajdonban lévő szigeten 2018-tól tovább szigorították a belépést, és az évi egyszeri zarándokutakat is megszüntették. Így most csak a szentély papjai tehetik be oda a lábukat, mások pedig csak kivételes engedéllyel léphetnek be.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a szigetről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Satoshi Oga

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában