Eltörlik a kötelező karantént az Új-Zéland és Ausztrália között utazóknál

Ezt olvasta már?

Karanténmentes utazás indul Új-Zéland és Ausztrália között április 19-től, szakértők szerint annyira alacsony a fertőzés kockázata, ezért hamarosan biztonságos lesz az utazás a két ország között.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök kijelentette, hogy teljesültek az Ausztráliába történő karanténmentes utazás megkezdésének feltételei. Kifejtette: az új-zélandi egészségügyi főigazgató szerint alacsony a koronavírus átvitelének kockázata Ausztráliából Új-Zélandra, így biztonságosan megkezdhető a karanténmentes utazás.

Hozzátette, a nyitás megteremti a lehetőséget arra, hogy az egyik lemondás, amelyet az elmúlt évben sokak számára különösen nehéz volt elviselni, az Ausztráliában élő barátoktól és családtagoktól való elválás volt, ezért a mostani bejelentés sokak számára nagy megnyugvást jelent.

Néptelen Brisbane belvárosa 2021. március 30-ánForrás: MTI/EPA-AAP/Darren England

A miniszterelnök kiemelte, a gazdasági fellendülést és a nemzetközi utazások biztonságos megnyitását szolgáló megállapodás mellett tovább dolgoznak a vírus felszámolásán és távoltartásán. 

Figyelmeztetett egyben arra, az embereknek számolniuk kell azzal, hogy a járvány ismételt megjelenésekor újra korlátozhatják az utazást.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img