Elneveztek Monet-ról egy japán tavacskát, rögtön híres lett – képek

Ezt olvasta már?

Néhány éve még Névtelen tónak hívtak egy tavacskát Japán középső részén, amelyben eredetileg az öntözéshez tároltak vizet. Aztán szép lassan Japán egyik legnépszerűbb turistacélpontjává vált.

Szekiről valószínűleg senki sem hallott még, de Japánon belül sem ismerték pár évvel ezelőtt. A falucska határában volt egy kis víztározó az öntözéshez. Mivel nem volt karbantartva, idővel ellepték a növények. A szomszédos virágpark tulajdonosa azonban kitisztította, a Koga-hegyből származó tiszta vízzel töltötte fel, és vízililiomokat ültetett bele. Később színes koi pontyok is kerültek bele, amelyeket helyi tulajdonosaik adományoztak.

Több mint tíz évbe telt azonban, amíg a tavacska felkerült a turisták térképére. 2015 nyarán ugyanis néhány fénykép készült róla, amelyek rendkívül gyorsan elterjedtek az interneten. Többen a híres francia festő, Claude Monet impresszionista képeihez hasonlították a látványt, így lett Névtelen tóból Monet tava. Mostanra felkapott célponttá vált a tavacska, van, hogy naponta 3 ezren látogatják meg – írja az Oddity Central. Külön érdekessége a tónak, hogy évszaktól, de még napszaktól függően is más és más arcát mutatja, különleges színekkel varázsolva el a látogatókat.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a színes tavacskáról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/T. Kingfisher

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában