Eladó a híres ház, amely évszázadok óta ferdén áll – képek

Ezt olvasta már?

Az angliai Windsor egyik legtöbbet fényképezett épülete az a több száz éves ferde ház, amely az emberi hanyagságnak állít emlékművet.

Az épületett eredetileg 1592-ben építették az angol város piacterének szélén, és az eredeti neve piaci keresztház volt. 1687-ben a városi tanács elrendelte a lebontását, hogy lehetővé tegye a szomszédos városháza terjeszkedését. Anglia azonban már akkor is jogállam volt, így a döntés nyomán indított perben a bíróság elrendelte az épület újraépítését az eredeti helyen.

A házat sebtében felépítették, de a jelek szerint hanyagul, mert friss, zöld tölgyfát használtak az építkezéshez. Amikor a fa kiszáradt, az épület megdőlt, de nem omlott össze. Azóta hívják a windsori ferde háznak.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a ferde házról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/CarlsPix

A ferde háznak egy ma már lezárt, titkos átjárója is van a windsori kastélyba, amelyen keresztül állítólag II. Károly király találkozott szeretőjével, Nell Gwynnel. Az átjárót emellett arra is használták, hogy közvetlenül szállítsanak rajta keresztül termékeket a piacról a király kastélyába – írja az Amusing Planet.

Az épületben először hentesbolt működött, de az évszázadok során több célt is szolgált. Volt itt ékszerész, sörfőzde, régiségbolt és ajándékbolt is. Jelenleg eladásra hirdetik, de akár ki is lehet bérelni.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában