Egymást támasztják a ferde házak ebben az angol városban – képek

Ezt olvasta már?

Angliában van egy gyönyörű kisváros, amely arról nevezetes, hogy szinte minden második épülete ferde. Lavenham házai a hirtelen jött, majd gyorsan elmúlt gazdagságnak állítanak emléket.

A suffolki Lavenham egy középkori kisváros Londontól 113 kilométerre, északkeletre. Valaha virágzott itt a gyapjúkereskedelem, és híres volt az itt készített kék gyapjúszövet. A 15. század végére a leggazdagabb brit települések közé emelkedett, több adót fizetett, mint a nála nagyobb York vagy Lincoln. A monda szerint, amikor VII. Henrik meglátogatta a települést 1487-ben, több lavenhami családot megbírságolt, mert túl fényűzően éltek.

A város gyors növekedése miatt több házat is kapkodva építettek, nyers fából. Amikor fa megszáradt, a házak váratlan szögekben megdőltek – írja az Amusing Planet. A színes, favázas házikók most mintha egymást támasztanák meg.

Kattintson a képre, és nézze meg galériánkat Lavenhamről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Flickr/Martin Pettitt

A település jóléte nem tartott sokáig. A Colchesterbe települt holland menekültek ugyanis olcsóbb, könnyebb és divatosabb szövetet kezdtek előállítani, mint Lavenhamban. A városka textilipara így tönkrement. Mire elferdültek az épületek, a lakóknak már nem volt pénzük újraépíteni azokat, így azóta is úgy maradtak.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában