Egyedül utaznál? Ezek a legjobb helyek a szólókirándulásokhoz!

Ezt olvasta már?


„Egyedül utazni? Kizárt dolog!” – gondoljuk sokan, akik viszont akár egyszer is bevállalják, szinte nem is akarnak másképp útra kelni. Különleges élmény a szólóutazás, mi pedig mutatunk négy országot, amik a legjobb választások lehetnek!

Belgium

Unsplash

Magányos biciklisek előnyben!

Két dolog teszi Belgiumot nagyszerű hellyé egy kerékpáros kiránduláshoz: Először is rengeteg sörfőzdét látogathatunk meg, hiszen ország tele van világhírű sörfőzdékkel. Magyarországgal ellentétben a belgáknál nincs zéró tolerancia, így elmehetünk túrára, megkóstolhatjuk a söröket, majd felpattanhatunk, és eltekerhetünk a következő korsóhoz.

Ez is érdekelhet: Egyre könnyebb bejutni a világ legszigorúbban ellenőrzött országába

Wales

Unsplash

A walesi partvidéken találhatóak a világ legszebb strandjai, mint például Barafundle Bay vagy a Presipe-i csipkézett sziklaszirtek. Szólóutazásunkat pedig feldobhatjuk egy éjszakával is, amit Wales számos középkori kastélyának egyikében tölthetünk, például az északi partvidéken található Bath Towerben. Egyes tengerparti városok – például Shell Island –kempingként is működnek, így felverhetjük a sátrunkat, és a hullámok hangjaira aludhatunk el.

Wales összességében biztonságos ország, ami nyilvánvalóan előnyös az egyedül utazók számára. A walesiek emellett barátságos és vendégszerető emberek, így amikor beülünk egy helyi étterembe vagy kocsmába, nem lesz nehéz új cimborát találni.

Írország

Unsplash

Írország nem túl nagy, így rövid idő alatt sokat láthatunk belőle. És ezt többféleképpen is megteheted: tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy akár bérelt autóval. Ha a hatékonyság a cél, akkor érdemes egy-két napra lerobogni a történelmi Corkba vagy átruccanni a kikötővárosba, Galwaybe egy turistabusszal. A turistákkal való utazás, pedig könnyű nyitást is ad más emberek megismeréséhez, akik valószínűleg szintén szeretnének meginni egy korsó sört egy hangulatos bárban élő ír népzenével.

Olvasd el ezt is!Új-Zéland minisztere nem kér a „napi 10 dolláros” látogatókból

Berlin, Németország

Unsplash

Németország történelme a város szinte minden szegletében fellelhető, és ha gyorsan megismerkedünk Berlin múltjának néhány sötétebb valóságával, az erős földrajzi és kulturális alapot ad az utazás részéhez. Ha egyedül utazunk biztosan nem fogunk unatkozni, hiszen megannyi látnivalóval vár minket a német főváros. Érdemes felfedezni a zsidó negyedet, megannyi múzeumot, de kihagyhatatlan a holokauszt-emlékmű is. Akár végig sétálhatunk az East Side Gallery-n is, a berlini fal látványosan kidekorált maradványai mellett, de a Brandenburgi kapu is csodálatos naplementekor.

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában