Egy szikla zuhant a házra, amelyből turistalátványosság lett – képek

Ezt olvasta már?

Furcsa látvány fogadja azokat, akik elautóznak az amerikai Fountain City egyik házához: az épület hátsó falában egy hatalmas kőszikla áll.

1995 tavaszáig egy átlagos családi ház volt az amerikai Wisconsin államban lévő Fountain City egyik épülete. Április 24-én azonban egy 55 tonnás kőtömb gurult le a helyoldalról, és belecsapódott a ház hátsó falába. A legnagyobb hálószoba felénél állt meg. 

A tulajdonosok, Maxine és Dwight Anderson a házban tartózkodtak a becsapódáskor – a feleség épp a hálószobában volt –, de sikerült sérülés nélkül megúszniuk a pusztítást. Az eset azonban annyira sokkolta őket, hogy azonnal kiköltöztek az épp felújított épületből, majd meghirdették eladásra.

Egy másik helyi házaspár, John and Frances Burt vette meg az ingatlant a kővel együtt. Ahelyett azonban, hogy eltávolították volna a sziklát, turistalátványosságot csináltak belőle. Azóta rengeteg turistát vonz a Rock in the House, ahogy elnevezték a különlegességet. 

A látogatók eredetileg némi adományért beléphettek az épületbe, ahol a mostani tulajdonosok kézzel írott feljegyzéseit olvashatták a baleset napjáról. A pandémia alatt azonban bezárt a hely, nemrég pedig vandalizmus miatt kellett lezárni a belső tereket – írja a Daily Mail. Kívülről azonban továbbra is meg lehet nézni.

Az alábbi képre kattintva galériát nézhet a furcsa házról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Flickr/Lorie Shaull

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában