Drága lesz az idei balatoni nyaralás, mégis nehezen találni szállást – Liner.hu

Ezt olvasta már?

A forint gyengülése miatt nemcsak az élelmiszerárak szöktek az egekbe, hanem a vendéglátóiparban is komoly drágulás történt, ami kihat majd a nyári turistaszezonra is.

A Pénzcentrum hírportál kérdésére a Szállás.hu azt írta, a Balaton népszerűsége egész évben töretlen, még a téli időszakban is ez a második legnépszerűbb régió a foglalások darabszáma alapján, amelyet csak Észak-Magyarország előz meg.

A foglalással kapcsolatban elmondták, az időablak valóban nő, vagyis újra bátrabban mernek a vendégek előre foglalni. 2021 első negyedévében 8,19 nap volt az átlagos foglalási időablak, idén 30 nap körül.

Az elmúlt évek trendjei alapján várhatóan a Balaton térségében található szálláshelyeket foglalják le először a legnagyobb arányban. Éppen ezért célszerű mielőbb gondoskodni a nyári szálláshelyről! Azt javasoljuk az utazni vágyók számára, hogy keressék a rugalmas kondíciókat kínáló szálláshelyeket, amelyek ingyenesen lemondhatóak és/vagy előleg fizetése nélkül foglalhatók, így 100 százalékos anyagi biztonság mellett rögzíthetik nyaralási szándékukat” – tették hozzá.

Dr. Mörk László, a Magánszállásadók Országos Szövetségének elnöke a lap megkeresésére közölte, Magyarországon mintegy negyvenezer szálláshely aktív, működik, viszont most még csak a trendek figyelhetőek meg:

A teljes szegmensben eddig nagyjából 4 százalék körüli növekedés mutatkozott. A leghangsúlyosabb hónapok a június, július és augusztus, de a termál városokban, mint Hévíz, Bükk, Szoboszló, Sárvár, stb. két-két hónappal mindkét irányba hosszabb a szezon.”

A hírportál egy becslést is közzétett, melyben kiderült, egy négy fős család, hat éjszakát pontosan mennyiért tölthet el egy balatoni hotelben vagy apartmanban a júliusi főszezonban.

Siófokon körülbelül 480 ezer forintért, Fonyódon 360 ezer forintért, míg Balatonlellén 450 000 – 500 000 forintért nyaralhatunk félpanziós ellátással hotelben. Apartmanház tekintetében az árak valamivel kedvezőbbek: négy főre egy ház Balatonlellén 250 000 – 260 000 forint, Fonyódon kb. 320 000 és 350 000 forint közötti összeggel kell számolni, míg Siófokon 280 000 forinttól egészen 450 000 forintért is találhatunk szállást – írták.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában