Budapesttől három órára találjuk Európa idei legjobb kulináris célpontját

Ezt olvasta már?

A European Best Destinations idén is elkészítette a felmérését Európa legjobb úti céljairól.

Több mint félmillió utazó mintegy négyszáz úti cél közül választhatta ki a kedvenceit. Az általános rangsorban Varsó bizonyult a legnépszerűbbnek, utána Athén, majd Maribor, Bécs, London, Koppenhága és Prága következett.

Maribort egyben a legjobb kulináris úti célnak is választották az utazók Róma, Porto és Párizs előtt.

A felmérésre összesen 686 ezer szavazat érkezett, 48 százaléka Európából, a többi pedig a világ legkülönbözőbb tájairól. A szlovén várost érintő szavazatok 28 százalékát Nagy-Britanniából, 13 százalékát az Egyesült Államokból, 11 százalékát Németországból, 9 százalékát Ausztriából, 6 százalékát Franciaországból, 5,4 százalékát pedig Olaszországból adták le.

Mariborban tavaly 196 033 látogatót regisztráltak, melyek 88 százaléka külföldről érkezett, legtöbben Németországból, Lengyelországból, Horvátországból, Szerbiából, Ausztriából, Ukrajnából és Olaszországból látogattak el a városba. Szlovénia tavaly is bezsebelhetett egy győzelmet, ugyanebben a felmérésben Ljubljanát választotta a legjobb európai úti célnak.

Szlovénia gasztronómiai fontosságát jól jelzi, hogy tavaly négy új, Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott.

(Forrás: Sloveniatimes, képek: Getty Images)

úti cél | European Best Destinations | kulináris | legjobb | maribor

FOLYTASD EZZEL

Egy ráérős reggeli, mert megérdemeltem

Itt a bizonyíték, hogy Budapest igazi streetfood-nagyhatalom

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában