Bűbájos hétvégét tartanak Tarcalban

Ezt olvasta már?

Ebben az évben a hagyományos tavaszi szezonnyitó Bűbájos hétvége helyett az augusztusi, ünnepi hosszú hétvégére várja vissza a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület a kikapcsolódni vágyókat a Tokaji-hegy lábánál. A legizgalmasabb események augusztus 21-re összpontosulnak: vezetett dűlőtúrával, bor és pezsgőkóstolóval, nyitott pincékkel és természetesen a TarcalBor friss évjáratának premierjén koccintani lehet a települési összefogásra, a barátságra, a nyárra és az együttlét manapság felértékelődő örömére.

Augusztus 21-én, szombaton délelőtt Majoros László dűlőtúrájával fog indulni, ahova kicsiket és nagyokat is várnak. A Kikelet Pincétől, a festői Bányató fölött egészen a Majoros Pincéig tart majd a kirándulás. Déltől ötig a tarcali pincék ajtaját sarkig tárják a borászok, és az ebéd mellé biztosan kerül a kristálypoharakba furmint, hárslevelű, szamorodni vagy éppen a legfrissebb aszú is.

Forrás: Ripka Gergely

Öt órától a fő helyszín az Áldó Krisztus Szobor alatti Aréna lesz, ahol debütál a 2019-es TarcalBor a helyi borászok összefogásának jegyében, de meg lehet majd kóstolni a korábbi évjáratokat is. Este hattól a naplemente mellé tarcali pezsgőkóstolóra várják az érdeklődőket ugyanitt, olyan neves pincék italaival, mint a Basilicus, Kikelet, Kern, Majoros, Myrtus és Gróf Degenfeld Borászatok. Mindeközben gasztronómiai programok, kitelepülések és családias, közvetlen hangulat közepette este nyolctól koncert és zenés program zárja majd ezt a gyönyörű nyári napot.

Forrás: Ripka Gergely

De egész nyáron barátságos, közvetlen légkör, nyárpezsdítő élmények várják a vendégeket Tarcal pincéiben. Csak néhány példa: Kern Pince: „80 nap a Föld körül” gasztrotúra heti tematikák mentén, Majoros Lászlónál „Fanni és zenekara” kíséri a borkóstolót, a Basilicusnál pedig minden szombaton egyedi ritkaságok kóstolhatók.

Augusztus 21-re mindenkinek javasolják, hogy a környékbeli szálláshelyeket a négynapos hétvégére való tekintettel érdemes idejében lefoglalni.

További információkat itt és itt talál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában