Botrány: elsőként hagyta el a kapitány a füstölő repülőt

Ezt olvasta már?

Megdöbbentő esetről számolt be a Sun: egy bajba jutott repülő kapitánya állítólag elsőként hagyta el a fedélzetet, amikor füst kezdett el terjedni a gépen.

A Vueling járata Barcelonából indult volna Birminghambe, amikor repülő a hátsó része felől egy nagy csattanás hallatszott, és füst kezdett el terjedni a fedélzeten. Az egyik utas beszámolója szerint ekkor a stewardessek előre szaladtak, egyikük pedig tájékoztatta a kapitányt a történtekről.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Harri Taskinen

Kinyitották az első ajtót, és a kapitány ekkor állítólag elsőként hagyta el a füstölő gépet, majd egy kivétellel a személyzet többi tagja is követte őt. Az egyetlen ott maradt stewardess spanyolul kiabálni kezdett, hogy mindenki azonnal szálljon le a gépről. Az utasokat – érthető módon – nagyon megviselte a vészhelyzet és annak kezelése.

Az utasok végül mind leszálltak, miközben a repülő hátsó részét a közben odaérkező tűzoltók permetezték. Egy órás várakozás után egy másik gépre szállították fel az utasokat, ahol még másfél órát vártak. Ennek már másik pilótája volt, és elnézést kért a késésért, de nem adott tájékoztatást a történtekről. A Sun próbálta elérni a légitársaságot az esettel kapcsolatban, de egyelőre nem kaptak választ.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában