Biztonságos nyaralás külföldön: így óvjuk meg magunkat a milliós károktól

Ezt olvasta már?

A biztosításokat az emberek általában bonyolult termékeknek gondolják, de egy utasbiztosítást már percek alatt megköthetünk bárhol, akár a mobilunkkal a kezünkben, tetszőleges úti célra és kiválasztható feltételekkel. A szolgáltatás könnyű igénybevétele olyan utazókat is a biztonságuk növelésére ösztönözhet, akiket eddig a bonyolultnak hitt ügyintézés elriasztott ettől.

Legyen szó egy horvát tengerparti nyaralásról, vagy egy távolabbi európai országról, akár tízezer forint alatti összegből is megúszhatja egy pár az utasbiztosítás költségeit. Bármelyik európai ország tengerpartját is választja valaki az idei nyaralása helyszínéül, ennek a biztosítása hasonló összegbe kerül. Egy hét napos, két főre tervezett tengerparti nyaralás biztosítása akár 6-7000 forintból megoldható, Törökország európai felétől egészen Spanyolországig. A repülős utak biztosítása alapvetően kedvezőbb, ha autós asszisztenciára is szükségünk van, akkor valamivel magasabb díjakra számíthatunk. Autós utazás esetén viszont ezen nem érdemes spórolni, a kiegészítés ugyanis hatalmas kiadástól és sok kényelmetlenségtől menthet meg.

Ha autóval utazunk, de nem vettük igénybe az asszisztencia szolgáltatást, akkor egy esetleges meghibásodás, defekt vagy lemerült akkumulátor költségeit senki nem fogja állni helyettünk. Akkor sem, ha egyébként van egy sima utasbiztosításunk. Az autó asszisztencia szolgáltatással azonban a tréler, az autómentés, a javítás és az autóbérlés költségeit is téríti a biztosító. A plusz autós szolgáltatás az alapárhoz képest 50 százalékkal is drágább lehet, de még így sem kell többet fizetni az egyhetes nyaraláson két főre 9-12 ezer forintnál.

Ugyanekkora összegből akár a világ másik felére utazva is bebiztosíthatjuk magunkat. A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával Kubába és Thaiföldre is találhatunk hét napra és két főre 10 ezer forint környékén biztosításokat. Ha az alapnál magasabb térítési összeget szeretnénk, akkor ezeknél drágább csomagot is választhatunk.

Hogyan érdemes választani?

A biztosításkötésre online, akár az utazás előtti percekben is van lehetőség. Legegyszerűbben egy internetes összehasonlító oldalon köthető meg a biztosítás, amit most már a Bank360.hu oldalán is meg lehet tenni, ahol emellett hitelek és más pénzügyi szolgáltatások összehasonlítására is van lehetőség. A januárban az Ingatlannet.hu-t is felvásárló Bank360 arra számít, hogy a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború hatására fontosabb szemponttá válik a biztonság az utazási döntésekben, ami növeli az utasbiztosítások iránti keresletet.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában