A David Beckham-templom a világ legbizarrabb vallási épülete – képek

Ezt olvasta már?

A turisták csak David Beckham-templomnak nevezik azt a bangkoki épületet, amelynek díszítésében több más furcsa figura mellett a híres focista aranyozott szobra is feltűnik.

Képzeljük el David Beckham aranyozott szobrát, amint a a vállán tartja Buddha szobrát egy templomban. Bármilyen furcsa, ez a kompozíció a valóságban is létezik, még pedig Thaiföld fővárosában, Bangkokban.

Történt ugyanis, hogy az épület egyik díszítője a Manchester United lelkes szurkolója volt, és 1999-ben megengedték neki, hogy kedvenc focistáját bevegye a figurák közé. Bár a szobor csak igen nagy jóindulattal hasonlít Beckhamre, tény, hogy a turisták felkapták a helyet, és azóta is sokan látogatják.

De nem ez az egyetlen furcsaság a rendes nevén Wat Pariwatként ismert buddhista templomban. A díszítésben feltűnik többek között Batman, Che Guevera, Micimackó vagy Albert Einstein alakja is. Az ide látogató turisták órákat el tudnak tölteni a figurák felfedezésével, és állítólag ez is volt a célja a dekorációval az itteni szerzeteseknek.

Kattintson az alábbi képre, és nézzen körbe a templomban!

David Beckham aranyazott szobra a templomban – Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Mladen Antonov

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában