A Budakeszi Vadaspark fejlesztésekkel készül a nyitásra

Ezt olvasta már?

Új madárröpdéket alakított ki és látványos fajtaleíró táblákat állított fel a Budakeszi Vadaspark, valamint bővítették az erdészek munkáját bemutató játszóteret.

A madaraknak összesen nyolc új, kibővített férőhelyet építettek. Az egyikbe a park hóbagolypárja költözik, a kifutók között pedig sétautat alakítottak ki.

A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket. A látogatók az újfajta tanulási élményt 30 állatfaj kifutója előtt próbálhatják ki.

Kattitnson az alábbi képre, és nézze meg a fejlesztéseket!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Budakeszi Vadaspark/Linda Suranyi

A “Bárcsak erdész lehetnék!” nevet viselő játszótér faállatokkal, homokozóval és állatnyomokkal bővült, a természet valódi érintését pedig a játszótér mellett kialakított mezítlábas tanösvényen lehet megtapasztalni.

A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működik. A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A létesítményt évente 200 ezer látogató keresi fel, a szervezet munkáját csaknem 1100 önkéntes támogatja.

A Kárpát-medence őshonos élővilágát bemutató fejlesztések a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulhattak meg.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában