5 kihagyhatatlan hely Máltán, ha gyerekkel utazol: óriási akvárium és Popeye falva…

Ezt olvasta már?

              Támogatott tartalom

A gyermekek születését követően sem kell lemondani a repülővel elérhető, távolabbi úti célokról, a tengerparti nyaralásról, ám ha az ember a családdal együtt szervez nyaralást, egészen más szempontokat kell figyelembe vennie, hogy az adott célpont a kicsik számára is örök élmény maradjon. A Földközi-tenger kincse, Málta ideális választás lehet.

A festői szigetcsoport, Málta télen-nyáron tökéletes úti cél, a párok, baráti társaságok és családok is megtalálják itt a számításaikat.

A legjobb helyek Máltán gyerekkel

Gyerekkel utazva a tengerparti kikapcsolódáson és a történelmi látnivalók felkeresésén túl is érdemes programokkal készülni: a következő néhány attrakciót garantáltan imádni fogják a kisebbek is.

Popeye falu

Málta különösen népszerű látnivalóját tartogatja a sziget legészakibb, öblökkel szabdalt tája. Mellieha közelében bújik meg az 1980-ban bemutatott, Robin Williams fémjelezte Popeye filmből ismerős díszletfalu, melyet a forgatás után nem bontottak le, hanem új funkciót kapott.

A döntés helyesnek bizonyult, amit a turisztikai robbanás is igazolt: ma is előszeretettel keresik fel az utazók a látványos fakunyhóiról híres környéket, amelyet garantáltan a gyerekek is szívesen csodálnak meg. Az itt működő szórakoztatóparkot, a táncos-zenés programokat és a hajókirándulásokat is mind-mind imádni fogják.

Máltai Nemzeti Akvárium

A tengeri világ különleges csodái kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölnek. Málta szigetének északkeleti tengerpartján, St. Paul’s Bay üdülőövezetében a Máltai Nemzeti Akvárium varázsolja el a látogatókat. Az óriási akváriumkomplexum már kívülről is elképesztő látvány, egy tengericsillag alakját idézi, benn pedig egy tropicariumban is megismerhetitek a tengerek és óceánok élővilágát.

Több száz féle tengeri állatot vonultat fel a gyűjtemény az üvegfalakon túl: cápákat, polipokat, egzotikus, színes halakat, medúzákat is kémlelhettek – a kaland örök élmény a család számára.

Bugibba Water Park

Máltán megannyi vízi és játszóparkot kialakítottak, amelyeket napestig élveznek a legfiatalabb nyaralók is. A St. Paul’s Bay városában található Bugibba Water Park élményelemei biztosan felejthetetlenek lesznek számukra: vízágyúk, mesterséges kis patakok, tornyok, alagutak között játszadoznak a forró nyári napokon.

A terület ráadásul színkódok alapján korcsoportokra is van osztva, így biztosan nem lősz mellé, ha a legjobb és legbiztonságosabb szórakoztató elemeket keresed számukra.

Nagy kedvencnek számít még Máltán a gyerekek körében a Coast Road mentén kiépített Splash & Fun Water Park, mely elképesztően kreatív játékokkal, extrém élményekkel kecsegtet, illetve a Birżebbuġa városában működő Playmobil FunPark is, melynek tematikája a népszerű játék világán alapul.

BOV Kalandpark

A máltai sziget kellős közepén is igazi paradicsomot találhattok a gyerekek számára: az Attard városában kiépült, ingyenesen látogatható BOV Kalandpark azonnal elnyeri a tetszésüket. Hatalmas játszópark várja a családot izgalmasabbnál izgalmasabb mászókákkal, hintákkal a szaladgálásra bőven alkalmas, óriási területen. A szökőkutak látványán merengve pedig piknikezhettek, kávézhattok egyet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Indítsd a nyarat még több élménnyel!

Irány Málta! A Földközi-tenger szívében ragyogó napsütés, azúrkék tenger és
temérdek látnivaló vár.

Promóció

Gyerekbarát strand Máltán

Máltán nem csak a nyílt tengerre néző, sziklás öblök várnak, az ország számos gyönyörű, homokos strandja tökéletes gyerekkel érkezők számára is. A védettebb öblök sekély, illetve fokozatosan mélyülő partszakaszai biztonságos lubickolásokra adnak lehetőséget.

Bár népszerűnek és biztonságosnak számít a Golden Bay, azaz az Arany-öböl vagy a Comino szigetén található Blue Lagoon, a Kék lagúna is, a legjobb választásnak sokan a Mellieha mellett húzódó Ghadira Bayt tartják a gyerekekkel érkezők számára. A máltai sziget északi részén húzódó, tágas strandon a víz sekély, sokáig csak bokáig-térdig ér, az öböl pedig kellőképpen zárt, így a nagy hullámoktól sem kell tartani. A nagyobbak akár a vízi sportokat is bátran kipróbálhatják. Egy biztos, a csodálatos szigetcsoporton számtalan élménnyel gazdagodhat az egész család.

Te jól ismered Európa földrajzát? Töltsd ki a kvízt!

Tudod, mi Málta fővárosa, vagy melyik tenger mossa a partjait? A villámkvízzel kiderítheted, mennyire vagy otthon a földrajzban!

(Képek: Getty Images Hungary, Wikipedia/Continentaleurope.)

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában