20 évet is kaphat a repülőgépből kiugró férfi

Ezt olvasta már?

20 év börtönbüntetést is kaphat az a mexikói férfi, aki pénteken kiugrott egy felszálláshoz készülődő repülőből a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren. A férfi szervezetében metamfetamint találtak – írja az ABC News.

Kiderült, hogy metamfetamin hatása alatt állt az a férfi, aki pénteken először megpróbált betörni egy felszálláshoz készülődő repülőgép pilótafülkéjébe, majd mikor ez nem sikerült, a vészkijáratot kinyitotta, majd kiugrott a leszállópályára.

A Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér (LAX)Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Mario Tama

Az eset Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren történt az United Airlines 5365-ös járatán, ami Salt Lake Citybe tartott.

A mexikói férfi, Luis Antonio Victoria Dominguez eltörte a lábát az ugrásban. Megműtötték, és a héten valószínűleg már meg kell jelennie a bíróság előtt a repülőgép személyzetével együtt.

A 33 éves férfi akár 20 év börtönbüntetést is kaphat az akció miatt. Mint ahogy az hétfőn kiderült, metamfetamin hatása alatt állt az utazás előtti pár napban, és mikor felszállt a repülőgépre, a drog már elkezdett kiürülni a szervezetéből, ez okozta a zavart viselkedését. Nyugtalan volt, folyton körbenézett, és azt mondta a mellette ülőnek, hogy le kell jutnia a gépről. 

A férfi azt állította, a többi utas kinevette és azt mondták, a gép más irányba tart, és ezért pánikolt be. Szólt az egyik utaskísérőnek, hogy le akar szállni, de a gép ekkor már a felszálláshoz készülődött. A férfi dulakodni kezdett az utaskísérővel, majd pedig a pilótfülke ajtaján dörömbölt, akik viszont nem engedték be. 

A férfi ezután nyitotta ki a vészkijáratot, szerinte a pánikrohama miatt volt ereje hozzá. Közben a repülőgép is elindult, és a többi utas próbálta visszatartani a férfit, aki mégis kiugrott, elvétve a vészcsúszdát, és helyette a leszállópályára esett. A jobb lába eltört, és még így is megpróbált minél távolabb kúszni a géptől, mikor megállították a hatóságok.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img