Zsiday Viktor, Bod Péter Ákos, magyar bankvezérek, új Covid-variáns

Ezt olvasta már?

Zsiday Viktor: eljelentéktelenedhet a forint Magyarországon

A Portfolio Checklist szerdai adásának első részében az ötödik Orbán-kormány leendő minisztereinek – Nagy Mártonnak, Csák Jánosnak és Szijjártó Péternek – bizottsági meghallgatásairól volt szó. A témával kapcsolatban Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját kérdeztük, aki élőben tudósított az eseményről. Az adás második részében Zsiday Viktor, a Citadella Alap portfólió menedzsere egyebek mellett arról beszélt, hogy milyenek az ország makrogazdasági kilátásai, valamint, hogy milyen körülmények között jelentéktelenedhet el a forint Magyarországon. Végül pedig Nagygyörgy Tibort, a Biggeorge Property Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük a hazai ingatlanpiac változásairól és kihívásairól.

Mikor csökken már az infláció? És milyen világ jön Magyarországon?

A Portfolio Heti podcast vendége volt Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke, az Antall-kormány minisztere, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, aki egyebek mellett beszélt a hazai gazdasági kilátásokról, a kormány potenciális mozgásteréről, az inflációs pályáról, de arról is, hogy miképpen lett ilyen magas az idei első negyedéves GDP-adat.

Ez lesz az ára, ha a bankok pénzéből tömjük ki a magyar büdzsét

A Checklist keddi adása rendhagyó volt, mivel azt nem lapunk stúdiójában rögzíettük, hanem a Portfolio Hitelezés konferenciáján, amely kedden, a budapesti Kempinski Hotelben került megrendezére. Az adásban előbb Zolnai György, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, másodikként Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója, végül pedig Jelasity Radován, az ERSTE elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke szólalt meg. Az interjúkban egyebek mellett szóba került, hogy az infláció látszódik-e már a hazai hitelkeresleten, hogy fennáll-e a credit crunch veszélye, hogy milyen hatásai vannak a kormányzati kamatstopnak, és persze arról is megkérdeztük interjúalanyainkat, hogy a várható költségvetési kiigazítás tekintetében mennyire reális a bankszektortól a jelenleginél nagyobb befizetést várni a magyar büdzsébe. Az interjúkat egymás után, minimális szerkesztéssel közöltük.

Hol lesz a tőzsde októberben? Úgysincs hova menekülni?

A Portfolio Checklist csütörtöki adásának első részében az elmúlt hónapokban látott tőzsdei zuhanásról, a leginkább érintett szektorokról, részvényekről kérdeztük Kövesy Károlyt, a Portfolio Részvény rovatának elemzőjét. Az adás második részében Harmati Lászlóval, az Erste Bank vezérigazgató-helyettesével, majd Kementzey Ferenccel, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettesével készített interjúink hallgathatók meg, amelyeket a keddi Portfolio Hitelezés 2022 konferencián rögzítettünk.

Itt vannak az új Covid-mutánsok – fertőzőbbek, mint valaha, de mik a tünetek?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének hétfői adása. A mai műsor első részében azokkal a dél-afrikai koronavírus-mutánsokkal foglalkozunk, amelyek már több európai országban megjelentek, és szinte biztosan Magyarországon is kimutathatóak lesznek. A variánsokról, azok tüneteiről, és arról, hogy ezek mikor érik el Magyarországot, Haiman Éva, egészségügyi szakújságírót, a Portfolio külsős szerzőjét kérdeztük. Az adás második felében Huszák Dániel, a Portfolio Globál rovatának elemzője volt a vendégünk, akit az orosz-ukrán háborúban megjelenő, szinte már muzeális értékű fegyverekről kérdeztünk.

Ha nem szeretnél lemaradni új adásainkról, kövesd a Portfolio szerkesztőségének podcast csatornáit!

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában