Zöld utat kapott egy új vakcina az EU-ban

Ezt olvasta már?

Az Európai Bizottság és a Valneva nevű európai biotechnológiai vállalat szerződése arra is lehetőséget biztosít, hogy az oltóanyagot az új variánstörzsekhez igazítsák,

valamint a tagállamok 2023-ban akár 33 millió további vakcinaadagot rendelhessenek.

Az EU és a franciaországi székhelyű Valneva közötti megállapodás a nyolcadik a koronavírus elleni lehetséges oltóanyag beszerzésére irányuló gyógyszeripari szerződések között. A brüsszeli testület ezt megelőzően az AstraZeneca, a Sanofi-GSK, a Janssen Pharmaceutica NV, a BioNTech-Pfizer, a CureVac, a Moderna és a Novavax vállalattal írt alá szerződéseket.

Közölték: a szerződések biztosítják, hogy Európa megfelelően fel legyen készülve a koronavírus elleni oltási kampányokra. A tagállamok dönthetnek úgy is, hogy az oltóanyagot adományként felajánlják alacsonyabb és közepes jövedelmű országok számára vagy átirányítják más európai országokba – tették hozzá.

A Valneva európai biotechnológiai vállalat az élő vírusból vegyi inaktiválás útján állít elő vakcinát. Az eljárás influenza elleni vakcinák többségéhez és számos gyermekkori védőoltás oltóanyagához is ezt a technológiát használják.

Jelenleg ez az egyetlen, európai klinikai vizsgálatokban tesztelt lehetséges koronavírus-vakcina, amely inaktivált vírust tartalmaz.

Címlapkép forrása: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img