Veszprém megyében rekordra gyorsult a járvány és 9 másik megyénkben is magas fertőzéses számokat közöltek

Ezt olvasta már?

Egyre többet fogunk hallani a szén-dioxid-kvótákról, bemutatjuk hogyan működnek

A szén-dioxid-kvótákkal kapcsolatos cikksorozatunk első részében bemutatjuk az egyes nagyobb szennyezők által tett klímasemlegességi vállalásokat, illetve az EU Kibocsátás-Kereskedelmi rendszerének (EU ETS) alapvető működését....

Koronavírus: az indiai tripla mutánstól tarthat a világ

Több mint 43 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Bosznia-Hercegovinába a védőoltások méltányos elosztására létrehozott Covax-program keretein belül - közölte a szarajevói sajtó kedden. A 43...

Olasz tanulmány: legalább nyolc hónapig maradnak meg a koronavírus-antitestek az emberi szervezetben

A semlegesítő antitestek olyan ellenanyagok, amelyek a vírus (vagy más kórokozók) sejtjét bénítják meg, semlegesítik a hatásukat és blokkolják a fertőzést. A semlegesítő antitestek...

Sohasem volt még ilyen magas a szén-dioxid-kvóták ára, és ez még csak a kezdet

Rekordáron a szén-dioxid-kvóták Sohasem volt még ilyen magas a szén-dioxid-kvóták ára az Európai Unióban, amely a napokban már 50 euró / tonna fölé kúszott,...

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Egészen érdekes a Veszprém megyei járványgörbe, mert azt mutatja, hogy a húsvéti ünnep környékén (kevesebb tesztszám mellett) más megyékhez hasonlóan esett az új igazolt fertőzöttek esetszáma, majd újra emelkedett, és aztán a mai adatközléssel kilőtt és új csúcsra ért 505 fővel. Ezzel a 7 napos mozgóátlag csökkenése, ami a járvány trendjét jelzi, megtorpant, így mindenképpen figyelnünk kell a következő napok adatait is, hogy valóban az enyhülés felé halad-e a járvány ebben a megyében.

A friss Veszprém megyei adat annyira kedvezőtlen, hogy az elmúlt 7 nap összesített, lakosságarányos fertőzési számát is megugrasztotta és a 483 fős 100 ezer főre vetített értékkel az összes megye élére került Veszprém.

Csaknem új csúcsra ugrott a szombati Baranya megyei fertőzötti adat is (355 fő), és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fenti megyei lakosságarányos fertőzöttségi térképen Baranyánál is magas lakosságarányos adat látható (431 fő). Azt azért hozzá kell tenni, hogy a 7 napos mozgóátlag még határozottan lefelé tart Baranyában is, tehát a jelek szerint gyengülőben van a járvány és az a nagy kérdés, hogy ez így marad-e.

Szintén rekordközelbe ugrott Vas megyében is a szombatra közölt új fertőzötti esetszám (325 fő) és emiatt a 100 ezer főre eső fertőzöttség (439 fő) a megyében most a második legmagasabb Veszprém után. A megyei fertőzési trend itt is lefelé tart, igaz a friss adat miatt a 7 napos mozgóátlag csökkenése megtorpant.

Szintén mindenkori csúcsa közelébe, a harmadik hullámban pedig ténylegesen is új csúcsra emelkedett Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szombatra közölt új fertőzötti esetszám

(330 fő), de közben az utóbbi 7 nap adata lakosságarányosan még nem mutat kiemelkedő fertőzöttséget (325 fő) a többi megyéhez képest. A 7 napos mozgóátlagot itt is megtorpanásra késztette a friss adat.

Az eddigi rekordtól csak 22%-ra elmaradó új fertőzéses esetszámot közöltek szombatra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is (516 fő), de ez a megye sem tartozik egyelőre lakosságarányosan a leginkább fertőzöttek közé.

A fentiek mellett figyelni kell még öt másik megyénk járványgörbéjére is, mert azokban is az eddigi csúcstól csak rendre 26%-kal, 28%-kal, 29%-kal és 30-30%-kal elmaradó új fertőzéses esetszámokat közöltek. Ezek tehát rendre Tolna megye (222 fő új fertőzött), Hajdú-Bihar (466 fő), Heves (264 fő), Bács-Kiskun (480 fő) és Zala megyék (176 fő). A friss fertőzöttségi adatok mind az öt megyében megtorpanásra késztették az egyébként csökkenőben lévő 7 napos mozgóátlagot is.

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás. Várpalota, 2021. március 31. A Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársa AstraZeneca koronavírus elleni vakcinákat hoz Szalai Marianna várpalotai háziorvos Loncsosi úti rendelőjébe 2021. március 31-én.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Megjött a 2022-es adócsomag, kivételezettek egy köre juthat előnyökhöz

Valóságos törvényjavaslat-dömping valósult meg kedd este, a kormány, illetve a kormánypárt képviselői 20 törvényjavaslatot terjesztettek a Ház elé, ezek egyik a T/16108. számú törvényjavaslat...

Kicsoda Sandwich grófja? – megjelent a Street Kitchen újságírójának legújabb könyve

Langalló, kenyérlángos, vagy hívd, ahogy akarod! Húst hússal Frankó töltelék, perfekt sült csirke,...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -