Vasárnapra akár 200 benzinkútnak elfogyhatott a készlete

Ezt olvasta már?

Bujdos Eszer, a holtankoljak.hu ügyvezetője a lapnak elmondta, hogy vasárnapra nagyjából 150-200 kút kényszerült arra, hogy felfüggessze az árusítást, mert kifogyott a készlete. Jellemzően a kisebb vidéki kutak ürülnek ki az elsők között – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy nagyjából minden ötödik kútról mondható el, hogy korlátozás nélkül rendelkezésre áll mindenki számára az üzemanyag. Hiszen a kutak nagyjából 80 százalékánál van valamiféle korlátozás, mennyiségi, vagy árban meghatározott limit. 

A holtankoljak.hu ügyvezetője az RTL Híradónak pedig arról beszélt, hogy a 480 forintos hatósági nagykereskedelmi ár miatt a beszállítók veszteségesen tudják ellátni a töltőállomásokat, ezért részben vagy teljesen korlátozták az eladható mennyiségüket. Az viszont időt vesz igénybe, amíg a kutak átállnak arra, hogy a magyar olajtársaságtól vegyék az üzemanyagot.

Az ügyvezető szerint a következő hetekben oldódhat meg az átmeneti készlethiány.

A nemzetközi tranzit teherforgalom, és az üzemanyagturizmus miatt nőtt meg az utóbbi hetekben a kereslet a Shell szerint, amely ezt megemelt kapacitással igyekeznek pótolni. Kiemelték, hogy a kormány csütörtökön arról döntött, hogy kamionok és buszok, valamint a külföldi kisteherautók csak piaci áron vásárolhatnak üzemanyagot. A Shell azt reméli, ennek hatására „a helyzet hamarosan normalizálódik.”

Címlapkép forrása: Shutterstock

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában