Van, amire nem sajnálja a pénzt az állam

Ezt olvasta már?

Mindezt akkor, amikor a másik kezével szigorít a költségvetésen, nem kis mértékben.

A kormányhatározat legfeljebb 70 milliárd forintnyi többletforrást ad a Beruházás ösztönzési célelőirányzat jogcímcsoport javára. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszternek kell előreteremtenie a felmerülés ütemében és Szijjártó Péter külügyminiszternek kell a többletforrás összegét ütemezetten, a kifizetésekhez igazodva felhasználnia.

A döntés nem váratlan, ugyanis a kormány az elmúlt napokban kommunikálta, hogy bár a költségvetést kiigazítja és állami beruházásokat halaszt el a hiány csökkentése érdekében, a magánberuházások ösztönzésével nem hagy fel, vagyis a külföldi működőtőke idecsábításához alkalmazott állami támogatásokat továbbra is fizetni fogja a büdzsé.

És a hírek szerint valamilyen nagy beruházás is összejöhet még idén, amihez kelleni fog várhatóan a hatalmas állami összeg is.

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen az új államtitkárok kinevezési okiratainak átadása a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. Az első sorban Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Lázár János építési és beruházási miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b-j). Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában