Vajon meglepetést okoz az MNB, vagy a papírforma teljesül?

Ezt olvasta már?

A hét első napja kevésbé lesz izgalmas számunkra, hétfőn a Magyar Nemzeti Bank a szokásos devizaswap tenderét tartja, amely az elmúlt hónapokban már jelentősen veszített fontosságából. A kedd már sokkal érdekesebb lesz, ezen a napon tartja ugyanis az MNB az augusztusi kamatdöntő ülését. Bár a forint némileg gyengül a múlt héten, a beavatkozás a jegybank részéről meglepő lenne. Aznap lesz még a szokásos kötvényvásárlási aukció is, amelyre az újraindított vásárlások miatt ismét érdemes figyelni. A nemzetközi makrogazdasági fejlemények közül a német Ifo indexet érdemes kiemelni, amelyből a kilábalás augusztusi alakulásáról kaphatunk előzetes képet.

Szerdán megismerjük a júliusi magyar munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat. Érdekes lesz az adat, hiszen nem mindegy, hogy a munkanélküliség mérséklődése gyorsult, vagy lassult. Szerdán a világ fejleményei közül a japán gazdaság kilábalásának alakulását mutatja majd az átfogó Leading economy index – az elemzők nem várnak elmozdulást a júniusi adatban.

Csütörtökön Magyarországon a lakásépítési engedélyekre érdemes figyelni, Európában pedig a svájci második negyedéves GDP és a júniusi olasz ipari eladások mellett főleg a tengerentúlon történnek fontos fejlemények. A heti amerikai segélykérelmek és a felülvizsgált GDP mellett érdemes lesz követni Jerome Powell Fed-elnök beszédét, az ugyanis az állítások függvényében könnyen megmozdítani a piacokat.

Pénteken a májusi magyar kereseteket ismerjük meg. Németországból a Gfk előzetes hangulatindexére érdemes figyelni, az Egyesült Királyságban Andrew Bailey jegybankelnök beszéde ígérkezik érdekesnek. Az Egyesült Királyságban jövő héten zajlik a jegybankárok, bankárok, befektetők részvételével megrendezett Jackson Hole Symposium, ahol további fontos üzenetek fogalmazódhatnak meg a koronavírus-válság alakulásával és a szokásos gazdaságpolitikai lépésekkel kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img