Újraindult az olajszállítás a Barátság-vezetéken Ukrajnában

Ezt olvasta már?

A Barátság-vezeték egyik ága (II.) Magyarország felé jön, így tehát az akadozás a fontos ukrán tranzit útvonalon a magyar ellátásbiztonságra is kockázatot jelent. Érdemes megjegyezni, hogy ma ismét rakétaesőt zúdítottak az oroszok számos ukrán városra, így biztonsági okok, illetve az áramhálózatot ért sérülések állhattak az olajszállítások leállítása mögött a vezetéken.

Közben Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter arról nyilatkozott a Facebookon, hogy Magyarországnak fel kell készülnie ezen a vezetéken az olajszállítások folyamatos akadozására az ukrajnai energetikai hálózatot érő orosz rakétatámadások miatt. A tárcavezető a hazai energiaszektor meghatározó képviselőivel folytatott egyeztetését követően arról számolt be, hogy a zavarokat a vezeték működtetésért felelős ukrajnai rendszerek sérülése okozza, de a javítások folyamatosan zajlanak.

Szállítási ingadozásokra kell számítani a következő időszakban is. Ezekre felkészültünk, Magyarország kőolajellátásának biztonságát ezek a helyzetek nem befolyásolják

– fogalmazott.

Címlapkép forrása: Portfolio

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában