Újra itt a Lidl nagy dobása: fillérekért juthatsz hozzá ehhez a finomsághoz

Ezt olvasta már?

A szalámivégeket, csakúgy mint a szeletelt szalámikat már a gyártó-üzemekben csomagolják össze, így az értékesítő partnerek számára már csak a termék árazása marad, mint feladat.

A szalámi- és kolbászvégek külön értékesítésének valószínűleg csak esztétikai okai vannak: feltehetően a gyár szeletelt, vákumfóliában értékesített termékei csomagolásából maradnak ki hiszen nem mutat jól a fólia alatt, és feltehetően nem sokan vásárolnák meg a végekkel együtt. Így azonban nem mennek kárba ezek a kevésbé szép, de az emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas darabok. A szalámi vége élelmiszerbiztonsági- élelmiszerhigiéniai és az összes többi, a hús feldolgozására, a húsipari termékek előállítására vonatkozó törvénynek, rendeletnek, szabályozásnak megfelel.

A szalámivég pedig nagy sikernek örvend az idősebb korosztály körében, egyesek bevallása szerint sokkal finomabb ízük is van, mint a szalámi „közepéből” készülő szeletelt termékeknek.

És ami most a legfontosabb: a Lidl aktuális szórólapja szerint november 24-étől kezdve 2999 forintos kilós áron lehet hozzájutni a finomsághoz.

Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt két évben változatlan, 2499 forintos kilós áron kínált szalámivéghez idén már 20 százalékkal drágábban lehet hozzájutni. Ugyanakkor ez még így is jóval alacsonyabb ár, mint amit a diszkontok saját márkás, vagy a márkásabb Pick vagy Kometa szalámirúdról vagy ezen gyártók szeletelt termékeiről elmondhatunk.

A teljes szalámirudak kilós ára a diszkont-termékek esetén 5-6 ezer körül, a Pick esetében 8-11 ezer forint körül mozog. A szeletelt szalámik esetében még nagyobb a differencia, a saját márkás termékek ára 6-8 ezer forinttól, a Pick logóval ellátott termékek ára pedig 11 ezer forint kilónkénti ártól indul.

A most bemutatott akciós élelmiszer drágulása kapcsán azt is érdemes felidézni, hogy múlt csütörtökön közölte az Eurostat az egyes tagállamok inflációs rangsorát októberből. Minden termékre vonatkozóan a magyar infláció a harmadik legnagyobb volt Európában, az élelmiszerek viszont idehaza drágultak messze a legnagyobb mértékben mind havi, mind éves szinten.

Idén októberre eljutottunk oda Magyarországon, hogy több élelmiszer ára duplázódott egyetlen év leforgása alatt. Nem véletlen tehát, hogy egész Európában a magyar élelmiszerár-emelkedés a legmagasabb. Az eszeveszett drágulással, a leginkább érintett termékek áremelkedésével alábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

Címlapkép forrása: Shutterstock

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában