Újabb országban dekriminalizálhatják a marihuánát

Ezt olvasta már?

Az ország Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala szerdán fogja hivatalosan javasolni a kábítószer-ellenőrző testületnek a marihuána levételét az ellenőrzött kábítószerek listájáról. Amennyiben a testületen átmegy a javaslat, még Anutin Charnvirakul egészségügyi miniszternek is jóvá kell azt hagynia, mielőtt hatályba lépne.

Withid Sariddeechaikool, az FDA főtitkárhelyettese szerint a lépés lehetővé tenné az emberek számára a marihuánához való teljeskörű hozzáférést anélkül, hogy hosszú börtönbüntetéstől és súlyos bírságoktól kellene tartaniuk. Jelenleg Thaiföldön a kannabisz birtoklásáért akár 15 év börtönbüntetést is kaphat a tulajdonos, mivel a növény az 5. kategóriába tartozó kábítószer.

Ha képesek leszünk dekriminalizálni a marihuánát, akkor a növény egészéből profitálhatunk, nem csak egyes részeiből” – fogalamzott Withid. “A virágrügyeket és a magokat gazdaságosan és a törvényeknek megfelelően lehetne felhasználni”.

Thaiföld a marihuána liberalizálása terén eddig számos olyan törvényt megtartott, ami korlátozta a növény termesztését, betakarítását és kinyerését. Mivel a marihuána kábítószernek minősül, a magánszemélyek jelenleg nem birtokolhatják, bár az ország lehetővé tette a vállalkozások számára, hogy jobban hozzáférjenek a növényhez.

Bár a törvénymódosítás lehetővé teszi a kannabisz minden részének megvásárlását, eladását és használatát, a rekreációs célú felhasználás valószínűleg továbbra is ellenőrzött marad…” – mondta többek között Chaiwat Sowcharoensuk, a Krungsri Research elemzője. Hozzátette:

A marihuánából készült szappanok, szépségápolási termékek és kozmetikumok gyártói lesznek azok, akik valószínűleg a legtöbbet profitálnak majd a dekriminalizációból

Címlapkép: Marco Bottigelli via Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában