Újabb lépést tesz a BMW egy zöldebb világ felé

Ezt olvasta már?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A BMW szerdán bejelentette, hogy bővíteni kívánja az elektromos járművek alkatrészeinek gyártási kapacitását Németországban, ennek részeként pedig több mint 100 millió eurót fektetnének a lipcsei gyárba 2022-ig.

Emellett a gyártó arról is beszámolt, hogy nagyfeszültségű akkumulátorokat és akkumulátor-alkatrészeket fog gyártani két németországi üzemben, Dingolfingben és Lipcsében, a lipcsei telephelyen pedig nagy sorozatban 2021 közepétől indulna akkumulátormodulok gyártása.

Korábban egyébként arról számolt be a cég, hogy a müncheni gyárban minden készen áll a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 tömeggyártásának beindításához. A gyár átalakításának köszönhetően az üzemben új korszak kezdődik, hiszen egyazon gyártósoron lesznek képesek előállítani a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 modellt, a benzin- és dízelüzemű autókat, valamint a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt típusokat.

A BMW árfolyama ma 2,4 százalékkal került feljebb, míg idén 15,2 százalékos mínuszban van.

Címlapkép: Sean Gallup/Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában