Új szankciók jönnek Oroszország ellen, amelyekkel már közvetlenül a katonai cselekményeket támadnák

Ezt olvasta már?

Adeyemo, aki Londonban beszélt európai szövetségesekkel az Oroszország megbüntetését célzó szankciók megerősítéséről, azt mondta, hogy ezen erőfeszítések kiszélesítésének célja, hogy aláássa „a Kreml képességét a hadigépezet működtetésére”.

„A Kreml rosszindulatú tevékenységét lehetővé tevő ágazatokban működő vállalatok szankcionálása mellett olyan intézkedéseket is tervezünk, amelyekkel megszakítjuk kritikus ellátási láncaikat” – mondta Adeyemo a Chatham House agytröszt rendezvényén.

„Célunk egy olyan integrált megközelítés alkalmazása, amely magában foglalja az exportellenőrzést, amely később fejti ki hatását, és a szankciókat, amelyek azonnal hatni fognak” – mondta, hozzátéve, hogy az Oroszország katonai beszállítóit is célba veszik.

Az invázió február 24-i kezdete óta a nyugati szövetségesek befagyasztották az orosz központi bank devizaeszközeit, megtiltották a kulcsfontosságú orosz bankoknak és a gazdag elitnek a valuta-tranzakciókat, és korlátozásokat vezettek be a fejlett félvezetők és más technológiák exportjára.

A szankciók megfosztották a Kremlt a forrásoktól, és hozzájárultak Oroszország gazdaságának megbénításához. Adeyemo szerint ezek addig maradnak érvényben, amíg az invázió folytatódik.

A szankciók sikerét a határozott többoldalú erőfeszítésnek és a demokratikus országok által a második világháború végén kiépített nemzetközi gazdasági és pénzügyi rendszer erejének tulajdonította, amely olyan intézményeket hozott létre, mint a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank és a Kereskedelmi Világszervezet elődje.

(Reuters)

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában