Új fegyvert vetne be az EU a techóriások ellen

Ezt olvasta már?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A bizottság az év vége felé terjesztheti elő az új szabályokat, amiket „digitális szolgáltatások törvény” néven emlegetnek. A hírek szerint a törvény megnövelné a közösségi média vállalatok felelősségét is a platformjukon megjelenő tartalomért.

Az EU belső piaci biztosa, Thierry Breton a Financial Times-nak adott interjújában elmondta, hogy a javasolt intézkedéseket csak extrém esetekben lehetne alkalmazni. Azok a vállalatok, amelyek ellehetetlenítik azt, hogy a felhasználók másik szolgáltatásra váltsanak, vagy arra kényszerítik a felhasználókat, hogy csak egy szolgáltatást használjanak, komolyabb szankciókra számíthatnak – tette hozzá.

Brüsszel egy értékelési rendszert is bevezetne, ahol a lakosság is értékelhetné a vállalatokat az adózás szempontjából, vagy az alapján, hogy mennyire gyorsan távolítják el az illegális tartalmat.

(Reuters)

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában