Töméntelen olaj felvásárlásába kezd Amerika

Ezt olvasta már?

A Biden-kormányzat közölte, hogy ősszel megkezdi az ország stratégiai olajkészleteinek feltöltését, miután rekordmennyiségű nyersolajat szabadított fel a vésztartalékokból az üzemanyagárak emelkedésének leküzdésére.

Az energiaügyi minisztérium közleménye szerint még ebben az évben ajánlatokat fog bekérni 60 millió hordó olaj megvásárlására egy későbbi időpontban való leszállításra, amikor az olajárak várhatóan alacsonyabbak lesznek.

Ez a beszerzés fedezné annak a 180 millió hordónak a harmadát, amelyet a Biden-kormány a következő hónapokban tervez felszabadítani a kormány stratégiai tartalékaiból.

A kormányzat bízik abban, hogy azzal az üzenettel, miszerint az olajvásárlást az alacsonyabb árak idejére szeretnék időzíteni, hozzájárulnak a rövid távú hazai olajkitermelés ösztönzéséhez, csökkentve annak kockázatát, hogy az árak a jövőben túl nagyot essenek. Egyes olajtermelők azt mondták, hogy vonakodnak most emelni a kitermelést, mivel a nyersolajárak nagyon széles skálán mozognak az orosz-ukrán háború miatt.

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában