Több ezren tüntettek a pedagógusokért

Ezt olvasta már?

Előzetesen tizenháromezren jelezték, hogy részt vesznek a „Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért” elnevezésű megmozduláson, a HVG tudósítója szerint végül körülbelül kétezren mentek el az eseményre. Az országház előtt felállított színpadon Nagy Zsolt színész vezette a műsort, a program szerint a tanárok és diákok mellett Molnár Áron színész és Bojár Gábor vállalkozó is felszólalt.

A résztvevők közfelkiáltással nyilvánították ki az egyetértésüket azzal, hogy a kormány kezdjen nyilvános párbeszédet a közoktatásról, a közoktatásban dolgozóknak járjon megbecsülés, újra legyen sztrájkjog az oktatásban, legyen Közoktatási Minisztérium, csökkenjen a pedagógusok és a diákok terhelése, korszerű oktatásban részesülhessen mindenki az óvodától az egyetemig, versenyképes bért kapjanak az oktatásban dolgozók, korszerűsítsék az oktatási környezetet – írta az MTI.

A Telex tudósítása szerint a tüntetés végén a színpadon Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől (PDSZ), Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, Bozzai Ákos, az Adom Diákmozgalom tagja, Törley Katalin és Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom tagjai, valamint Walton Viktória, a Szülői Hang képviselője együtt olvasták fel követeléseiket, és egy rögtönzött konzultáción megszavaztatták a pontokat a tüntetőkkel. Bejelentették, folytatni fogják.

Címlapkép: Portfolio

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában